Е.ОН България, школа по изкуства “Дедал” и природен парк „Златни пясъци” отпразнуваха Деня на Земята

Под надслов "Послания от природата” участниците дадоха изява на въображението си чрез ленд арт
по статията работи: Петя Бързилска
Е.ОН България, школа по изкуства “Дедал” и природен парк „Златни
пясъци” отпразнуваха Деня на Земята
Снимка: Е.ОН България

По случай 22 април - Международния ден на Земята Е.ОН България, съвместно с школата по изкуства "Дедал” и природен парк "Златни пясъци”, организира ден на детското творчество с материали от природата (ленд арт). Празникът започна в 11:00 часа с информационна беседа в Посетителския център, където участниците се запознаха с разнообразието от животински и растителни видове в района и разгледаха макет на парка от птичи поглед.

Желаещите да се насладят на слънчевия пролетен ден сред природата посетиха един от маршрутите в парка - "Песента на гората”, който включи различни игри за децата. Междувременно младите таланти от школата по изкуства "Дедал”, заедно с всички останали, които имаха желание да творят на открито, създадоха своите "Послания от природата”, използвайки естествени материали – паднали листа, клони, жълъди и др. Празникът завърши с конкурс, на който творците изложиха своите произведения, а най-оригиналните от тях бяха отличени със специални награди.

Международният ден на Земята е още един повод да напомним, че Земята е нашият дом и всички ние трябва да обединим усилията си да го съхраним. Прекарвайки деня в непосредствена близост до природата, организаторите на празниха си поставиха за цел да провокират едновременно творческото въображение на децата и тяхната съпричастност и ангажираност в каузата да съхраним природата и живота на планетата!

За поредна година Е.ОН България отбелязва Международния ден на Земята, отправяйки своя апел всички ние да направим средата, в която живеем, по-чиста и по-здравословна. През минала година, на 22 април, компанията отбеляза Деня на Земята с изложба под мотото "Земята е нашият дом, нека не влизаме с взлом!” пред централния вход на Морската градина.

 реклама