Доставките на газ за Австрия: OMV и Газпром заздравяват партньорството си

Среща между Главния изпълнителен директор на Газпром Милер и Главния изпълнителен директор на OMV Ройс заздравява партньорството
по статията работи: Данаил Казаков
Доставките на газ за Австрия: OMV и Газпром заздравяват партньорството си

Алексей Милер, Главен изпълнителен директор на Газпром и Герхард Ройс, Главен изпълнителен директор на OMV, се срещнаха във вторник в централата на OMV, за да обсъдят настоящите предизвикателства на газовия пазар. Освен преговори, свързани с договори за настоящите доставки на газ, страните обсъдиха също и настоящата политическа ситуация, подчертавайки, че доставките на газ за Австрия са основен приоритет. Въпреки настоящата ситуация, нивата на внос на руски газ се движат спрямо нормалните за сезона. Страните обсъдиха също и възможни алтернативни пътища за доставка на руски газ, като например по "Северен поток", през OPAL, до центъра на Европа.

Алексей Милер, Главен изпълнителен директор на Газпром: "Оценяваме текущия диалог с бизнес партньори като ОМV за подсигуряване доставките на газ. Газпром е считан за стабилен доставчик, допринасящ значително за енергийната сигурност на Австрия. В допълнение, беше посочено, че настоящата геополитическа ситуация доказва значимостта на алтернативни маршрути за доставки на руски газ за европейските потребители."

Герхард Ройс, Главен изпълнителен директор на OMV: "В Европа ние живеем в общество със споделени ресурси, продукти и услуги. Имайки предвид това, вярвам, че икономическата интеграция на Европа и на нашите партньори в Русия, е начинът да се съхрани стабилността на континента ни. Днешната среща затвърждава партньорството ни с Газпром, което съществува вече повече от 50 години."

Тази среща заздравява бизнес отношенията между двете компании и допринася за сигурността на енергийните доставки на Австрия.

OMV Aktiengesellschaft

С консолидирани приходи от 42.42 милиарда евро и персонал от 27,000 души през 2013 г., OMV Aktiengesellschaft е най-голямата индустриална компания на борсата в Австрия. В сектор Проучване и Добив, OMV притежава силна база в Румъния и Австрия, както и нарастващо международно портфолио. Дневното производство през 2013 г. е от около 288,000 нефтени барела. В сектор Газ и Енергия, OMV е продала приблизително 425 TWh газ през 2013г. OMV оперира в Австрия газо-преносна мрежа и хранилища за съхранение на газ в Австрия и Германия с капацитет от 2.6 bcm. В сектор Рафиниране и Маркетинг OMV има годишен рафиниращ капацитет от 17.4 милиона тона и към края 2013 година приблизително 4,200 бензиностанции в 11 държави, включително Турция.

 реклама