Доброволци от ЧЕЗ се включиха в живота на гр. Вършец  2

Мотото „Да направим добро” обедини участниците в ежегодния тим билдинг семинар на ИТ специалистите на ЧЕЗ
по статията работи: Петър Чернев
Доброволци от ЧЕЗ се включиха в живота на гр. Вършец
Снимка: ЧЕЗ

Разделени на седем екипа, в продължение на два дни, ИТ експертите на ЧЕЗ, проведоха по нетрадиционен начин своя тим – билдинг. В инициативата се включиха и ръководители и служители от всички компании от Групата на ЧЕЗ в България. Под мотото "Да направим добро”над 80 ентусиазирани доброволци работиха по обществени каузи, заедно с жители на града.

Беше боядисана фасадата на читалище "Христо Ботев 1900” в града, преобразена залата за репетиции в Обединен детски комплекс "Вършец”, почистен и подреден спортния салон в детска градина "Слънце”. Над 30 граждани на възраст от 18 до 80 години имаха възможност да се включат в безплатните курсове по компютърна грамотност, а благодарение на компанията кметството в гр. Вършец вече ползва мобилен компютър, който ще бъде на разположение на жителите от кв. "Заножене”.

Един от екипите зарадва децата от детска градина "Звънче” с постановка на приказката "Трите прасенца”. Всички кукли, участвали в постановката, параванът за представлението, играчки, образователни и помощни материали за учебния процес, бяха дарени на детското заведение.

Доброволци на компанията от друг екип подпомогнаха Туристическия център в града с подновяване на маркировката на екопътека "Иванчова поляна”и като ІТ експерти на компанията поеха ангажимент да допълнят информацията за екопътеката в Google Maps и Wikipedia.

Бяха събрани лични средства, в полза на местната самодейна театрална трупа.

"Насърчаваме служителите си да се включват в подобни проекти. Радваме се, че имаме възможност за инициативи като тази да си сътрудничим с местните власти, а същевременно с това да създадем удобства за жителите на града и да им осигурим по-добра среда”, каза Петър Баран – Главен оперативен директор на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ редовно провежда доброволчески акции, в които участват служители и топ мениджъри на компаниите и представители на местната власт.

 реклама