Доброволци от ЧЕЗ подменят електрическите крушки в три детски градини в Западна България

Енергийната ефективност е основен приоритет в политиката на ЧЕЗ
по статията работи: Петър Чернев
Доброволци от ЧЕЗ подменят електрическите крушки в три детски градини в Западна България
Снимка: ЧЕЗ

Доброволци от ЧЕЗ подменят 275 електрически крушки с енергоспестяващи в три детски градини в градовете Видин, Перник и Кюстендил. На 18 декември 2012 г., бяха монтирани 100 крушки в кюстендилската детска градина "Еделвайс”, а в началото на новата година ще бъдат подменени 45 нови крушки в детска градина "Славейче” в Перник и 130 крушки в целодневна детска градина № 14 във Видин. И трите детски заведения са избрани заради голямата консумация на електроенергия и съществуващите проблеми в тяхната осветителна инсталация.

”Енергийната ефективност е основен приоритет в политиката на ЧЕЗ за социална и корпоративна отговорност. Неслучайно избрахме детски градини за нашата инициатива, защото искаме да възпитаме екологично съзнание у децата и да ги научим от малки да пестят енергията и природните ресурси”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В благотворителната инициатива участват служители на компанията от регионалните звена на дирекция "Мерене и управление на данни” в "ЧЕЗ Разпределение България” АД. Благодарение на техния доброволен труд детските заведения ще пестят електроенергия от началото на 2013 г.

ЧЕЗ редовно провежда доброволчески акции на територията на Западна България. Преди коледните празници служители на дружеството подариха елха на Дома за възрастни хора в столичния квартал "Зона Б-5”. За да зарадват обитателите на дома и да внесат повече празнично настроение, деца на служители на ЧЕЗ изработиха и подариха на възрастните хора коледни картички.

 реклама