Добрият пример: Китайци даряват облекла и обувки на сираците в Пловдивско

В благотворителната кампания, която е под егидата на Областния управител Здравко Димитров, се включват още и български и гръцки фирми
по статията работи: Лиляна Бончева
Добрият пример: Китайци даряват облекла и обувки на сираците в Пловдивско
Снимка: Дензел

Облекла и обувки ще получат питомците на 4-те Дома за деца, лишени от родителски грижи в Пловдивска област по време на специално организиран за тях празник на 17 юли, вторник. Дарителската кампания под надслов "Дензел – за децата на България" е инициатива на собствениците на китайската верига магазини "Дензел" и се провежда под патронажа на Областния управител г-н Здравко Димитров.

На 17 юли, от 10 часа, организаторите ще посрещнат на 3-ия етаж в търговски център "Форум Тракия" в Пловдив над 70 малчугани от ДДЛРГ "Роза” - с. Зелениково, ЦНСТ "Дом за нашите деца” - гр. Брезово, ДДЛРГ "Гергана” – с. Нареченски бани и ДДЛРГ "Т.Войвода” - гр.Асеновград.

Всяко хлапе ще получи обувки и дрехи, съобразени с неговия размер, от магазини "Дензел". Кукленият театър ще изнесе специално представление за децата, след което най-малките палавници ще играят на воля в детския център, а каките и батковците ще вземат урок по танци в денс залата. Ще ги обучават едни от най-талантливите и награждавани български танцьори – възпитаниците на Мариана Данева, художествен ръководител на Арт академия "Seven”.

След това малчуганите ще опитат приготвените специално за тях лакомства в сладкарница "Бътерфлай", която преди година откри свой обект във "Форум Тракия".

На детското тържество ще присъстват неговите инициатори - собствениците на магазини "Дензел", областният управител г-н Здравко Димитров, китайският посланик и представители на дипломатическите мисии в България.

Чрез тази акция китайските предприемачи доказват, че инвестират в България не само в бизнес, а и в благотворителност.

Добрата инициатива явно е заразна, защото веднага към нея се присъединиха български и гръцки фирми. Компания "Сиенит" подарява на децата, лишени от родителска ласка, кукленото представление, гръцкият собственик на най-известната в Пловдив сладкарница "Бътерфлай" предоставя вкусотии, а екипът на коктейл бар "Мурано" приготвя кетъринга. Автобуси на "Автотранс Чолаков” ще извозят децата от съответните домове до "Форум Тракия" в Пловдив.

 реклама