Дизайнът на игрите събира ИТ общността в Русе

"Дизайн на игрите и системите в тях“ е темата на първата от поредица лекции и срещи
по статията работи: biznews.bg
Дизайнът на игрите събира ИТ общността в Русе

"Дизайн на игрите и системите в тях" е темата на първата от поредица лекции и срещи, които русенската софтуерна компания "Силвае технолоджис" (Silvae Technologies) организира. Лекторът Йордан Георгиев ще очаква изкушените от тематиката в четвъртък, 2 февруари, от 18:30 ч. в зала 2.203 – втори корпус на Русенския университет.

Изборът на темата за лекцията изхожда от факта, че игрите са невероятно комплексни творения - от изключителното количество софтуер, нужен за емулация (възпроизвеждане на функцията или действието) и визуализация на дори най-простото движение, до начина, по който ни стимулират и ни позволяват да изживеем различни емоции от креслото си. Програмистът Йордан Георгиев ще посвети лекцията си на това как да се оформят системите в игрите, за да бъдат "забавни". Повече от седем години той се занимава с разработка на игри.

"Силвае технолоджис" има повече от десет години опит в предоставянето на софтуерни услуги чрез отдалечени екипи. Компанията е създадена с белгийски капитал. До момента специалистите на фирмата, чието седалище е в Русе, са реализирали над 100 проекта за своите клиенти от различни точки на Европа.

Най-новата инициатива на фирмата се нарича Silvae's DEVents и ще се състои от поредица събития, насочени към общността на информационните и комуникационни технологии.

За контакти: Ани Герасимова,
Тел: 0894300575

 

 

 реклама