Дигиталните решения на Samsung гарантират бързина и високо качество специално за фоторепортери  7

Фокусът на презентацията бяха възможностите за Wi-Fi свързване на фотоапаратите с други устройства
по статията работи: Данаил Казаков
Дигиталните решения на Samsung гарантират бързина и високо качество специално за фоторепортери

Samsung демонстрира пред фотожурналисти най-новите решения за споделяне на мултимедийно съдържание (снимки и видео) в реално време. Георги Бонев, продуктов мениджър в Samsung България, и Евгени Димитров, фотожурналист от Агенция Булфото, представиха на професионалните фотографи два от най-новите продукти в тази категория – смарт камерите Samsung NX30 и Galaxy NX. Официален партньор на събитието беше Фото Павилион.

Фокусът на презентацията бяха възможностите за Wi-Fi свързване на фотоапаратите с други устройства, бързото и лесно споделяне на снимки и видео съдържание секунди след тяхното заснемане – забележителни предимства, които биха били от полза на всеки репортер и ще допринесат за неговата ефективност. Допълнителните възможности за съхраняване на съдържанието извън фотоапарата и картата в него също бяха представени сред основните предимства на двата модела.

Евгени Димитров имаше възможност да тества Samsung NX30 и Galaxy NX и да сподели своя опит с колегите си с оглед на различните ситуации, в които един фоторепортер би могъл да попадне. По време на презентацията всички журналисти имаха възможност да тестват двата продукта и сами да се убедят във функционалността им.

Galaxy NX помага на любители и професионалисти да уловят всеки пейзаж и да пресъздадат настроението му в своите фотографии. Функцията Photo Suggest може да "препоръчва” на фотографа популярни места за снимане в зависимост от местоположението му. За целта камерата използва огромна база данни от изображения, заснети от други фотографи от цял свят. Story Album дава възможност на потребителите да се наслаждават на уловените моменти, да ги редактират, да променят големината им и да създават дигитални албуми, които могат да бъдат разглеждани и споделяни и на други устройства. Galaxy NX създава изображения с отлично качество. Освен това той е изключително лесен за използване благодарение на Android 4.2 Jelly Bean и многобройните приложения, които потребителите могат да използват на своя апарат, за да редактират снимки и да добавят специални ефекти към тях.

Galaxy NX30 гарантира висококачествени изображения и богати цветове. Големият сензор произвежда кадри, които преливат от изчистени и силни цветове. Това прави NX30 идеален за изображения с драматичен преден план и замъглен заден фон. Същевременно камерата притежава NFC и Wi-Fi функции, които предоставят множество възможности за свързване и споделяне. Притежателите на NX30 могат да използват популярната услуга за съхранение на съдържание Dropbox. Чрез функциите за свързаност изображенията могат да се качват автоматично и така любителите на многобройните снимки няма да се притесняват, че ще запълнят паметта.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. е световен лидер в технологиите, който разкрива нови възможности за потребителите навсякъде. Чрез постоянни нововъведения и открития ние променяме света на телевизорите, смартфоните, таблетите, компютрите, камерите, домашните уреди, принтерите, LTE системите, медицинските уреди, полупроводниците и LED решенията. За нас работят 286 000 души в 80 страни, а годишните ни продажби са 216,7 млрд. долара (274,4 млрд. лв.). За да откриете повече, моля, посетете www.samsung.com.

 реклама