Дигиталната "История славянобългарска" в електронната книжарница на М-Тел

Телекомът откликва на призива на президента Плевнелиев за дигитализиране и свободен достъп до българското културно наследство
по статията работи: Лиляна Бончева
Дигиталната "История славянобългарска" в електронната книжарница на М-Тел

 През 2012 година се отбелязват 250 години от създаването на една от най-българските книги - "История славянобългарска". Книгата е част от културното наследство на страната и вече може да бъде свалена безплатно от електронната книжарница на М-Тел – M-Tel eBook.

С дигитализирането на "История славянобългарска" М-Тел откликва на призива на президента Росен Плевнелиев за пълен електронен достъп до българската национална памет. Той апелира за това на 2 март 2012 година по време на своя лекция пред студентите от СУ "Климент Охридски” на тема "Българската национална идентичност в 21-ви век”. По този повод компанията ще предостави на Президентството  четец за електронни книги, в който е качена и "Историята" на Паисий Хилендарски.

M-Tel eBook e най-голямата електронна книжарница в България, която към момента предлага над 1000 електронни заглавия. Освен "История славянобългарска", всеки може да изтегли напълно безплатно български класически книги, сред които "Под игото", "Немили-недраги" и "Хъшове" на Иван Вазов.

Повече информация може да намерите на адрес: http://www.mtel.bg/mtel-ebook

 реклама