Деца ще тренират футбол в Манчестър благодарение на Globul

Двудневното посещение в Манчестър ще бъде специална награда за отбора-победител в турнира по футбол за момчета във възрастовата група V - VII клас от „Ученически игри” 2011/ 2012 г.
по статията работи: Петър Чернев
Деца ще тренират футбол в Манчестър благодарение на Globul
Снимка: Globul

GLOBUL организира първия български тренировъчен лагер в Академията по футбол на "Манчестър Юнайтед”, който ще се състои в началото на септември тази година. В него ще участват 18 деца, които ще преминат специални обучения и тренировки под ръководството на опитни треньори от Академията на легендарния английски клуб.

Двудневното посещение в Манчестър ще бъде специална награда за отбора-победител в турнира по футбол за момчета във възрастовата група V - VII клас от "Ученически игри” 2011/ 2012 г. Училищното първенство се организира ежегодно от Министерството на образованието, науката и младежта и Министерството на физическото възпитание и спорта. Финалът на състезанието по футбол се състоя на 13 май на стадион "Георги Бенковски” в град Тетевен, а първо място в него спечели отборът на СОУ "Найден Геров” - Варна.

Освен футболни курсове и занимания на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън, програмата на лагера предвижда също така посещение на стадион "Олд Трафорд” и музея на отбора, както и специални изненади за децата. GLOBUL ще поеме всички разходи по организацията на лагера и ще осигури безплатни екипи за участниците.

Тренировъчният лагер в Академията по футбол на "Манчестър Юнайтед” ще се проведе в рамките на партньорството между GLOBUL и английския клуб, което бе обявено през февруари тази година. Проектът е част от стратегията за корпоративна отговорност на компанията и цели да насърчи спортния дух сред българските деца. GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на март 2012 г. GLOBUL има 4,4 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.25% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 93.38% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2 300 специалисти. Към края на март 2012 г. абонатите на COSMOTE Group са 20.4 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 реклама