Десетки участници от шест държави премериха сили в турнира NESTLÉ Golf Cup 2012  3

Волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката даде старт на второто издание на турнира
по статията работи: Теодора Пенева
Десетки участници от шест държави премериха сили в турнира NESTLÉ Golf Cup 2012
Снимка: Nestle

62-ма участници от 6 държави (България, Германия, Македония, Аржентина, Англия и Чехия) премериха сили във второто издание на голф турнира NESTLÉ Golf Cup, който традиционно се провежда в Пирин Голф & Кънтри Клуб. Официален старт на турнира бе даден от волейболната легенда Евгени Иванов-Пушката, който символично направи първия изстрел.

"Компания като NESTLÉ винаги е подкрепяла активния начин на живот. Посветили сме редица инициативи и кампании, които стимулират спорта и балансираното хранене. NESTLÉ Golf Cup e част от нашата социално-отговорна политика, насочена към хората и активния начин на живот”. С тези думи регионалният мениджър на NESTLÉ Professional Красимир Рангелов приветства участниците в турнира.

"Като спортист мога да ви пожелая най-вече да се забавлявате и да се наслаждавате на спорта, както и да вложите търпение по пътя към победата”, пожела на участниците волейболистът Евгени Иванов-Пушката секудни преди шотгъна на турнира. Волейболната легенда, заедно с цялото си семейство, се включи в курса за начинаещи по голф и направи своите първи стъпки в спорта.

NESTLÉ Golf Cup се проведе във формат игра на 18 дупки, в 3 дивизии: Дивизия А - Строукплей, дивизия B и C – Стейбълфорд, ¾ от хендикапа.

В дивизия А победители са:

Първо място: Сергей Стойков - 64 удара (нетен резултат)

Второ място: Кирил Маринов – 78 удара (нетен резултат)

Трето място: Григор Григоров – 79 удара (нетен резултат)

В дивизия В победители са:

Първо място: Пламен Тянков - 38 нетни Стейбълфорд точки

Второ място: Антон Панайотов – 37 нетни Стейбълфорд точки

Трето място: Гриша Григоров - младши – 35 нетни Стейбълфорд точки

В дивизия C победители са:

Първо място: Кирил Кьосев - 42 нетни Стейбълфорд точки

Второ място: Галин Ганчев – 33 нетни Стейбълфорд точки

Трето място: Стефан Урилски - 32 нетни Стейбълфорд точки

Специалните награди "Най-близо до дупката” и "Най-дълъг удар” се връчиха съответно на седемгодишния Денис Стайков (само на 1,70 м от флага) и Илко Йоцев с 218-метров удар.

 реклама