Две българки участваха в тридневен младежки форум в Осло благодарение на GLOBUL

Програмата на форума включваше също срещи с редица известни и вдъхновяващи личности
по статията работи: Данаил Казаков
Две българки участваха в тридневен младежки форум в Осло благодарение на GLOBUL

Двете победителки от младежкия конкурс на GLOBUL - Валерия Йорданова и Стефани Тонева - се завърнаха от Осло, където взеха участие в първия по рода си международен форум Telenor Youth Summit.

По време на събитието те имаха възможност да се запознаят с още 23 активни млади хора от цял свят и да обменят идеи за това как телекомуникациите могат да допринесат за разрешаване на значими социални проблеми в различни сфери като здравеопазване, образование, демокрация и човешки права. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени на щанда на Telenor на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

1139091

Програмата на форума включваше също срещи с редица известни и вдъхновяващи личности, а участниците бяха приветствани лично от главния изпълнителен директор и президент на Telenor Group Йон Фредрик Баксас. Освен това младежите присъстваха на официалната церемония по връчване на Нобеловата награда за мир и организирания по този повод грандиозен концерт с участието на множество световни музикални звезди.

"Telenor Youth Summit бе едно невероятно преживяване за мен. Запознах се с толкова прекрасни и талантливи млади хора, които се стремят да направят света едно по-хубаво място. Научих много и от срещите с представители на Twitter, Facebook, WeVideo и Mozila firefox, както и с част от мениджмънта на Telenor Group. Благодаря на GLOBUL за тази страхотна възможност, която ми даде.", каза Валерия Йорданова по повод участието си във форума.

"Онова, което преживях и научих в Осло, ми даде куража още по-устремено да следвам идеите си. Създадох контакти и приятелства с мислещи и вдъхновяващи хора, които знаят какво искат и знаят как да го постигнат. С останалите участници имахме възможността да дадем нашите визии и препоръки за това как Telenor да върви успешно напред и нагоре. Сега, когато отново съм в България, имам самочувствието, че мога да работя и подобря онова, което бих искала да осъществя като идея.", сподели Стефани Тонева.

Инициативата Telenor Youth Summit 2013 се провежда с цел да осигури платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Тридневният младежки форум е организиран в рамките на сътрудничеството между Telenor и Центъра на Нобеловата награда за мир.

GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Към края на септември 2013 г. GLOBUL има над 3,9 милиона активни потребители, услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението на България и на 99,49% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 95,45% от населението на страната. От 1 август 2013 г. GLOBUL е част от Telenor Group – водеща телекомуникационна компания, която оперира в 13 държави в Европа и в Азия и има над 150 милиона абонати.

 реклама