Дарителска акция помага на изоставени деца

Всеки, който закупи и дари бебешки продукти от магазини Рода на стойност поне 15 лв. или изпее песента "Дано" ще получи подарък плюшено мече
по статията работи: Петя Бързилска
Дарителска акция помага на изоставени деца
Снимка: Фондация "За нашите деца"

Фондация "За Нашите Деца" и магазини Рода организират съвместна дарителска инициатива в два магазина от веригата в София в два последователни уикенда в края на юли 2012 г.

В съботите подарък голямо плюшено мече Труди ще получи всеки, който закупи и дари продукти за новородени бебета на стойност минимум 15 лева и така подкрепи работата на фондацията с родители, изправени пред дилемата дали да изоставят децата си. Дарените детски артикули ще помогнат на социално-слаби семейства да имат необходимото, за да полагат адекватни грижи за бебета си и да не се стига до настаняването им в социални домове.

Всеки, който иска да дари продукти за новородени и да помогне повече български деца да останат с родните си семейства, може да го направи на 21 и 28 юли от 10:00 до 13:00 часа в мегамаркет Рода на бул. "Владимир Вазов" №83 и от 17:00 до 21:00 часа в супермаркет Рода в квартал "Дианабад", на ул. "Апостол Карамитев" №11.

В неделните дни магазини Рода ще подарят малко плюшено мече Труди на всеки, който изпее песента "Дано" на Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Изпълненията ще бъдат записани от екипите на фондация "За Нашите Деца" на място в двата магазина от веригата между 17:00 и 21:00 часа на 22 и 29 юли.

Инициативата в неделя е част от най-новата кампания на фондация "За Нашите Деца" - "Дано". Тя има за цел да събере колкото се може повече хора, които да изпеят популярната песен "Дано" и по този начин да покажат обединението си за общата кауза – нито едно дете в България да не расте в институция. Чрез посланието си "Когато сме много и малкото е много" кампанията "Дано" кани всеки, който има желание да дарява, да го прави редовно, защото изоставените деца имат нужда от подкрепата ни всеки ден, а не само по празници.

През есента най-добрите изпълнители-аматьори, които се включат със свое изпълнение в кампанията "Дано", ще пеят в сборна формация на Графа и БГ РАДИО и заедно с тях ще запишат песента "Дано” в нов аранжимент. Желаещите да се включат в инициативата могат да качат своето видео в сайта на кампанията - http:// www.dano.detebg.org. Официалният видео клип на кампанията може да бъде видян на http://www.detebg.org/bg/items/413/Kampaniya-Dano.html.

 реклама