Даниел Василев от Варна е новият шампион по ефективно шофиране на Renault Trucks  3

Във финалния кръг на състезанието Optifuel Challenge 2014 участваха 18 шофьори от цяла България, а победителят ще представи страната ни на глобалния финал във Франция в края на октомври
по статията работи: Данаил Казаков
Даниел Василев от Варна е новият шампион по ефективно шофиране на Renault Trucks

Варненецът Даниел Василев, представител на фирма "Транспрес" ООД, се класира първи на финала на състезанието по ефективно шофиране на Renault Trucks – Optifuel Challengе 2014. Той преодоля състезателното трасе с най-добро съотношение между разход на гориво и скорост, управлявайки товарен автомобил от новата гама Т на Renault Trucks. Втора и трета награда спечелиха двама състезатели от Габрово - Илия Минков за "Илва - Илиана Йорданова" ЕТ и Кънчо Кънчев за "Тайгър Булл" ЕООД. На 4-то, 5-то и 6-то място се класираха съответно Георги Найденов (за "Инвест консулт 07" ООД), Кирил Димитров (за "Васил Димитров" ООД) и Пламен Иванов (за "Съни Ко" ООД). Резултатите бяха формирани въз основа сравнителен анализ на средната скорост и средния разход на гориво за преминаване по трасето на всеки отделен участник. Голямата титла си оспорваха шестимата с най-добър резултат от полуфиналните серии, в които участваха 18-те най-добри състезатели от регионалните кръгове в Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София.

"Предстои Даниел да представи страната ни на глобалния финал на Optifuel Challengе във Франция през октомври тази година. Преди това той заминава за Полша, където ще премине и допълнително обучение заедно с останалите победители от състезанията в страните от Централна и Източна Европа", каза Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks. "Нашият финалист може да разчита напълно на всички характеристики на товарния автомобил от гама Т с подобрени двигател и мостове и нови функции на автоматизираната скоростна кутия и съм убеден, че те ще спомогнат за постигането на един добър резултат на големия финал”, допълни той.

"Спокойствието, предварителната стратегия и практическият опит, който имам в ежедневната работа, ми помогнаха да спечеля въпреки сериозната конкуренция. Надявам се да покажа най-доброто и във Франция”, обясни шампионът Даниел Василев. "Тази победа е логичен завършек на системните усилия, които полагаме в компанията, за оптимизиране разхода на гориво и съответно за постигане на по-добри бизнес резултати. Всички наши шофьори са преминали през специализирани обучения, залагаме на интелигентни машини, софтуерни решения и системи за управление на автопарка като Optifleet, които ни позволяват да правим постоянен анализ”, допълни Веселин Стоянов, Управител на "Транспрес” ООД.

Състезанието Optifuel Challenge е посветено на намаляването на разхода на гориво и се организира от Renault Trucks в Европа, Мароко, Русия и Тунис. У нас Optifuel Challengе се провежда за втори път, като право на участие в него имат всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е. През 2014 г. участие в състезанието взеха 120 професионалисти от цялата страна, а квалификациите преминаха през 7 български града – Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София. Партньори на Renault Trucks по пътя към големия финал бяха още Schmitz Cargobul и Voith.

Голямата награда за българския финалист в Optifuel Challenge е ваучер на стойност 1000 евро за продукти и услуги с марката Renault Trucks, а собственикът на компанията, в която работи, ще получи влекач Renault от гамата Т за безвъзмездно ползване за срок от 3 месеца.

Optifuel Challenge в подкрепа на желанието на Renault Trucks да подпомага превозвачите и шофьорите да шофират по-икономично и да демонстрират експертните си умения за намаляване разхода на гориво, като им предоставя ефективни решения.

Всички аспекти на камионите от гама Т на Renault - дизайна на кабината и всеки елемент от силовата линия - са произведени, за да намалят горивната консумация. Новата гама залага също така на предимствата, осигурени от решенията Optifuel на Renault Trucks. Програма Optifuel, например, включва обучение на водачите и софтуера Optifuel Infomax за наблюдение и анализ на разхода на гориво. С тяхна помощ може да се постигне икономия до 15% за целия автопарк.

И накрая, всички камиони Renault от гама T се доставят с фабрична подготовка за инсталация на системата Optifleet. Лесна за употреба, Optifleet е средство, което подпомага вземането на оптимални решения за управление на парка. Така системата бързо доказва, че е незаменим помощник за фирмените мениджъри, организаторите на транспорта и шофьорите. В резултат от употребата й може да се спестят 5 000 евро на година на камион.

Всички тези услуги и технологии са достъпни за превозвачите и техните шофьори и ще бъдат показани и използвани по време на Optifuel Challenge 2014 като реална илюстрация на дългосрочния ангажимент на Renault Trucks да подпомага своите клиенти.

 реклама