Гъвкавата организация на работата стимулира предприемачеството сред служителите в бизнес организациите

Проучване на Регус включва мненията на повече от 19000 лица на ръководни позиции в бизнеса и собственици в 98 страни
по статията работи: Данаил Казаков
Гъвкавата организация на работата стимулира предприемачеството сред служителите в бизнес организациите

Според най-новото проучване на Регус, доставчикът на гъвкаво работно пространство, за 57% от хората в бизнеса в България гъвкавата организация на работата е от ключово значение за насърчаване на иновациите в рамките на бизнес организациите. Проучване на Регус включва мненията на повече от 19000 лица на ръководни позиции в бизнеса и собственици в 98 страни.

Десислава Митева, управител на Регус за България споделя, "Гъвкавата организация на работата не само се приобщава към търсенето на служителите за по-добър баланс между работата и личния живот, като им позволява да работят през техните собствени часове и от различни места, но също така спомага на служителите да общуват с работници от различни длъжности, и дори различни фирми, значително разширявайки тяхната перспектива и опит. Гъвкавостта и разнообразните сътрудничества наистина могат да помогнат на служителите да мислят извън рамките и да търсят иновации."

Все повече бизнес организации като Google и Dell осъзнават важността от поощряване на иновативните предприемачи сред техните служители, за да им помогнат да стимулират растежа. В тази връзка проучването на Регус се фокусира върху мерките, които бизнеса счита за ключови за обучаването на така наречените съизпълнители (intrapreneurs) и установи, че повече от една трета от българските фирми са избрали комбиниран персонал от различни длъжности (35%).

33% от представителите на бизнеса в България прилагат сертифицирани програми за иновации с цел стимулиране на предприемачеството вътре в организацията. Някои допълнителни акценти са:

  • 21% от интервюираните съобщават, че професионалните обучения стимулират иновациите;
  • 80% от интервюираните мислят, че предприемачеството в техния отрасъл се е увеличило през последните пет години
  • 7% заявяват, че предприемачеството сред жените става все по-популярно

"Малките фирми съставят над 90% от бизнес организациите и над три пети от трудовата заетост в повечето икономики Бизнес организациите също са се привързали към мощната иновационна устременост на предприемачите и се стремят да стимулират предприемачество сред техните собствени служители. Затова е очевидно, че предприемачеството трябва да бъде насърчавано и поощрявано.", споделя още Десислава Митева.

Относно Regus:

Regus е глобален доставчик на работно пространство.

Неговата мрежа от повече от 1700 бизнес центрове в 100 страни осигурява удобни, висококачествени, напълно обслужвани работни места за хора, независимо дали става въпрос за няколко минути или няколко години. Компании като Google, Toshiba и GlaxoSmithKline избират Regus, за да могат да работят гъвкаво и да направят своя бизнес по-успешен.

 

Ключът към гъвкава организация на работа е удобство, така че Regus е отворен, когато неговите 1,5 милиона членове искат подкрепа – градски центрове, предградия, търговски центрове и магазини, железопътни гари.

сервизни пунктове по магистралите и дори обществени центрове.

 

Regus е основан в Брюксел, Белгия през 1989 г., централата му се намира в Люксембург и е листван на Лондонската фондова борса. За повече информация вижте:

www.regus.com

 реклама