Голямото SAP семейство в България расте

Софтуерният гигант разкрива нови работни позиции в България. Очакванията са, през 2014 българският развоен център – SAP Labs България, да нарасне с близо 25%.
по статията работи: Данаил Казаков
Голямото SAP семейство в България расте

SAP обяви, че разкрива нови работни позиции в развойното си звено SAP Labs България. Развойният център SAP Labs България е едно от ключовите подразделения на SAP AG, където над 540 софтуерни професионалисти работят по последните облачни SAP технологии. Очакванията са, че до края на годината общата бройка на служителите в България ще надхвърли 650 души.

Новата инвестиция

В момента, компанията в България открива 70 свободни позиции на всички нива – от младши специалисти, до софтуерни архитекти и продуктови мениджъри, а търсения опит е в сферата на JavaScript, HTML 5, CSS, jQuery, AngularJS.

"Днес, повече от всякога, SAP поставя нуждите, желанията и опита на своите клиенти на първо място", споделя Изпълнителният директор на SAP Labs България, Радослав Николов. "Основна ценност в стратегията на компанията е да стане по-отворена, по-предприемчива към клиентите си, а продуктите – още по-лесни за използване. Именно с Customer-Care, или грижата за клиентите, започва нашата идентичност. ДНК-то на SAP Labs България е – Customer-Care. In-Memory. Cloud. Technology!"

SAP продължава да инвестира и да насочва своя фокус все повече и повече към усъвършенстването на потребителския интерфейс (UI). Новото UI звено, което ще се сформира до края на 2014 в България, ще отговаря за потребителското изживяване (UX) и потребителския интерфейс (UI) на SAP продуктите. Очаква се екипът да актуализира в UI слоя, който се използва от всички SAP разработчици, за създаване на приложения, отговарящи на изискванията на всеки клиент – красиви, атрактивни, интуитивни.

Освен планираните нови постъпления, SAP отчита растеж и в останалите направления, вече активно допринасящи към портфолиото на софтуерния гигант. Очакваното разрастване е във водещи за SAP Labs България области като Cloud и In-Memory технологии, сигурност, поддръжка и консултиране на клиенти.

Защо в България

Това, което най-много привлича SAP да инвестира в България, е качеството на младите IT специалисти и доброто развитие на IT индустрията в страната, която успешно създава услуги и все повече добавя стойност и ефективност.

Със своята 14-годишна история, SAP Labs България успява да даде своя безкомпромисен принос и доказателство за това, че България е една от локациите с висока добавена стойност към глобалната SAP стратегия. Във времена на динамични промени, екипът на българският развоен център е доказал професионализма, потенциала и високия си принос в областта на Cloud и In-Memory технологиите. Днес, SAP Labs България създава технологичната платформа, която позволява на SAP и партньорите й да стъпят в Облака, отваряйки съществуващите си on-premise решения към виртуалния офис на бъдещето – с достъп on-demand, отвсякъде, от произволно устройство и чрез интуитивен и съвременен потребителски интерфейс.

За SAP 

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство - SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

 реклама