Главният технически директор на VМware Пол Стронг разкрива еволюцията на облачните технoлогии

На лекциите, проведени на 3 май, присъстваха повече от сто студенти бакалаври, магистри и докторанти, както и техни преподаватели
по статията работи: Петър Чернев
Главният технически директор на VМware Пол Стронг разкрива еволюцията на облачните технoлогии
Снимка: VMWare

VМware (NYSE: VMW), глобалният лидер във виртуализацията и cloud инфраструктурата, съобщи, че Пол Стронг, Главен технически директор на VMware за "Връзки с клиенти на глобално ниво”, изнесе лекции пред студенти от Св "Климент Охридски” и Технически университет в София върху еволюцията и бъдещето на облачните технологии. Лекцията се случи в рамките на на неговото второ официално посещение в България.

На лекциите, проведени на 3 май, присъстваха повече от сто студенти бакалаври, магистри и докторанти, както и техни преподаватели от Факултите по компютърни науки и технологии, математика и информатика и други. Те имаха възможност да чуят как облакът фундалментално променя не само компютърните технологии, но също така и бизнес моделите на компаниите.

Лекторът акцентира основно върху три области:

  • Тенденциите, които стоят зад облака;
  • Технологиите, които му позволяват той да работи;
  • Какво тази промяна означава за бизнеса от гледна точна на производителност, ефективност, гъвкавост и конкуретноспособност.

Като експерт, работещ еднакво близо с екипите, разработващи продуктите в на VMware и с клиентите на компанията, Пол Стронг очерта пред студентите както технологичните, така и бизнес перспективите в развитието на облачните технологии.

Лекцията се осъществява в рамките на дългосрочното партньорство на VMware с университетите в България, което има за цел да подкрепи развитието и обучението на българските софтуерни и ИТ специалисти.

Повече за Пол Стронг:

Пол Стронг е Главен технически директор във VMware за "Връзки с клиенти на глобално ниво”. Той е обединяващото звено между техническите и бизнес звена на VMware, нейните  партньори и клиенти, като спомага на бизнеса да управлява по-добре своите услуги и технологична среда. Пол Стронг е признат лидер в "облачните” и "грид" технологични общности и редовно изнася презентации и пише статии по тези теми. Стронг също така е секретар на Борда на директорите на Open Grid Forum (OGF), а в периода 2006-2008 е и негов председател.

Той е и съпредседател на работната група OGF Reference Model, участва още в консултативните бордове по технически въпроси на редица компании и проекти - от малки стартиращи предприятия до устойчиви бизнеси и  държавно финансирани консорциуми

Като главен аналитик в eBay, Пол Стронг е отговарял за проучванията на компанията в областта на големите разпределени системи (включително "Cloud” и "Grid”) и тяхното управление.

Преди да се присъедини към eBay, Пол Стронг участва в проектирането, а понякога и в разработването на различни софтуерни системи, някои от които са Sun Solaris Containers и продуктите N1, мащабни B2B системи за електронна търговия и големи разпределени системи за управление и контрол.

Пол Стронг има бакалавърска степен по физика от университета в Манчестър, Англия. Повече за VМware:

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктурата, приложими във всички сегменти - от настолни компютри до корпоративните центрове за данни и актуалните cloud архитектури. Малки и големи организации разчитат на продуктите на компанията за намаляване на своите инвестиционни и оперативни разходи като направят  ИТ системите си по-сигурни и ефективни и същевременно проявяват отговорна политика към околната среда.

 реклама