Главният изп. директор на Socitete Generale Експресбанк с престижната наградата „Банкер на годината“

Филип Лот е удостоен с отличието заради разумното управление на риска
по статията работи: Нели Минчева
Главният изп. директор на Socitete Generale Експресбанк с престижната наградата „Банкер на годината“
Снимка: Societe Generale

На гала церемония вестник "Банкеръ” награди г-н Филип Лот с отличието "Банкер на годината” за разумно управление на риска. Наградата му бе връчена от Министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Авторитетният седмичник "Банкеръ” връчва престижните награди за деветнайсети път. Г-н Лот бе удостоен с отличието заради това, че е съумял разумно да управлява риска през изминалата година, въпреки трудната финансова ситуация. На церемонията присъстваха изтъкнати финансисти и политици.

В речта си г-н Лот благодари на журито и сподели: "Според мен с това отличие се награждава дългосрочната и последователна стратегия на Socitete Generale Експресбанк. Не е толкова трудно да растеш и да бъдеш печеливш, когато пазарът е във възход, но e много по-голямо предизвикателство да се постигне това по време на криза. Ние сме успешни, защото никога не сме забравяли кои са основните принципи на нашата професия. Успехът е и въпрос на екипен дух. Аз работя с изключителен екип и искам да поздравя и тях за спечелената награда.”

2011 година беше олимпийска за Socitete Generale Експресбанк. Банката получи награда за "Най-добра банка в корпоративното банкиране” и "Банка на годината” през юли. Сайтът "Карта за всеки” на Socitete Generale Експресбанк бе избран за най-добър сайт от престижния конкурс "БГ сайт 2011” и преди няколко дни рейтинговата агенция – Fitch Ratings, потвърди дългосрочния рейтинг на банката - BBB+ с позитивна перспектива. Това е възможно най-високият рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

 реклама