Главболгарстрой инвестира в спортен комплекс

500 000 лв. бяха вложени в изграждането на първия спортен обект в София
по статията работи: Нели Минчева

На специална церемония беше открит завършеният първи етап от последния инвестиционен проект на "Главболгарстрой” – комплексът "Спортна зона". Той се намира на ул. "Околовръстен път" 371.

Първият етап от изграждането на "Спортна Зона” е построяването на три игрища за мини-футбол с размери 20х40 м, които образуват един по-голям терен с размер 44х70 м. Терените са обслужвани от четири трибуни за над 250 зрители. Изградени са три съблекални, кафене, паркинг за 50 автомобила и детски кът, в който е разположено мини футболно игрище. Направените до момента инвестиции възлизат на 500 000 лв.

В краткосрочен план инвеститорите планират в съседство на футболните терени да бъдат построени и игрища за баскетбол и тенис, а на по-късен етап спортна зала.

"Опитът, който компанията натрупа през последните няколко години в изграждането на спортни съоръжения, ни научи как трябва да се реализира един спортен обект. Колко важни са детайлите, като например видът на настилката и силата на осветлението за комфорта на играещите - детайли, които напълно отсъстваха досега в съществуващите бази за аматьорски спорт в България. Затова решихме да инвестираме в комплекс, предназначен за ползване от аматьори, но отговарящ на най-високите изисквания на професионалния спорт. ", коментира по време на откриването управителят на "Спортна зона" Веселин Колев. По думите му именно високото качество на терените е конкурентното предимство, на което компанията разчита за възвръщане на инвестицията.

Като основни разлики на "Спортна Зона” в сравнение с останалите терени в София инвеститорите посочват моделът на изкуствената трева, високия клас гранули, специалната омекотяваща подложка и системата за овлажняване на терените, която създава усещането за игра върху естествена трева.

След предварителна заявка посетителите на комплекс "Спортна Зона” ще могат да ползват услугите на професионален съдия, а през цялото време на тяхно разположение ще е играч, който може да попълни състава, ако един от отборите е с човек по-малко.

Основен партньор на "Главболгарстрой” в начинанието е Българска Лига по Футзал (БЛФЗ), която премести своята дейност на територията на новия комплекс.

 реклама