Втора изложба дава шанс за представяне на млади творци в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио

От утре всички желаещи могат да разгледат произведенията на петнадесет млади автори от Италия и България
по статията работи: Петя Бързилска
Втора изложба дава шанс за представяне на млади творци в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио
Снимка: УниКредит

Втора изложба дава шанс за представяне на млади творци в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио. От утре всички желаещи могат да разгледат произведенията на петнадесет млади автори от Италия и България.

Изложбата носи името "Противоположни заедно", като всички автори чрез своите произведения представят темата за "хармонизиране на противоположностите". В галерията могат да бъдат разгледани различни творби – живопис, графика, скулптура, стенопис, фотография, сценография, архитектура, звуков дизайн, графичен дизайн, компютърна графика, 3D дизайн и летература.

За да даде възможност на повече експонати да бъдат показани, УниКредит Булбанк ще открие изложбата едновременно в две художествени простраства. Това са галерия "Индустриална 11" и галерия "УниКредит Студио", която се намира в един от филиалите на УниКредит Булбанк в центъра на София – на ул. "Княз Александър 1" 12.

"УниКредит Булбанк е скромен спомоществувател на арт събития, като целта ни е да помагаме, доколкото можем на млади творци, които не са достатъчно познати и да им дадем възможност на тях и техните произведения да бъдат видени от максимално повече хора", коментира Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Куратор на изложбата "Противоположни заедно" е Зора Романска, а сред авторите се откроява името на италианския посланик в България Н. Пр. Стефано Бенацо. Освен това със свои произведения ще участват още Иво Бистрички, Райко Байчев, Козимо Беланова, Джино Бланк, Симона Грошевска, Зоран Георгиев, Десислава Денева, Наташа Корозек, Андрéс Давид Карара, Джорджо Мериго, Никола Малинов, Зорà Романска, Aнна Цоловска, Александър Юзев.

Най-новата галерия за съвременно изкуство УниКредит Студио беше открита през месец януари тази година. България беше избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио след създадената в Италия галерия. Първата изложба в УниКредит Студио "Банка на бъдещето" беше представена в началото на годината. Тя беше курирана от Вера Млечевска и беше посветена на възприятието за време. Двама от четиримата млади художници бяха българи – Бора Петкова и Станимир Генов. Освен тях, със свои творби, реализирани специално за събитието, се включиха и Агнешка Курант (Полша) и Кейджиро Сузуки (Япония).

Изложбата "Противоположни заедно" ще бъде отворена за широката публика от 3 до 26 май 2012 г., без вход.

 реклама