Втора StartUp академия стартира във VIVACOM Art Hall

Кандидатури за безплатния курс по предприемачество се приемат до 17 ноември
по статията работи: Георги Георгиев
Втора StartUp академия стартира във VIVACOM Art Hall
Снимка: vivacom

VIVACOM Art Hall ще стане домакин на второто издание на безплатния курс за предприемачи с иновативни идеи StartUP Academy, организиран от StartUP Foundation с подкрепата на телекома. Курсът започва от 19 ноември и продължава до края на годината с много практически лекции и занимания, които целят да превърнат идеите на младите предприемачи в устойчив бизнес. Академията отново е напълно безплатна и със свободен достъп, но местата са ограничени и се изисква предварителен депозит от 200 лв., който ще се възстановява на участниците при редовно участие и завършване на курса. Всички кандидати могат да подадат заявка за участие до 17 ноември с кратко описание на своята идея за иновативно бизнес начинание тук.

Програмата на академията включва StartUP Bootcamp курс с над 10 отделни модула, който покрива всички необходими знания като бизнес моделиране, валидиране на идея, изграждане на марка, продуктов мениджмънт, маркетинг, управление на човешки ресурси, привличане на рисков капитал и т.н. Всяка лекция се води от предприемачи и е изцяло практически фокусирана. Отделно от тях се провеждат StartUP Talks - мотивационни и вдъхновяващи лекции и срещи с успешни предприемачи, които споделят своя опит и истории на успеха. Събитията в програмата на StartUP Talks са отворени за посещение и за широката публика освен за селектираните участници в курса.

В първата пилотна серия на курса през пролетта участваха 60 човека, представили най-добрите идеи от общо 240-те получени кандидатури. Сред тях се отличиха различни идеи за иновативен бизнес от услуги в различни сфери, но най-много бяха идеите за мобилни и уеб приложения с потенциал да достигнат глобален потребителски интерес. До участие в есенното издание на курса ще бъдат допуснати само 30 човека, което ще даде на организаторите възможност да повишат качеството на екипите и да създадат по-добри условия за работа на лекторите и менторите върху тяхната идея. Най-добрите екипи ще получат възможността да се презентират директно на финалния етап пред журито на двата най-големи фонда за рисков капитал у нас – LaunchHub и Eleven.

Проектът StartUP Academy на Фондация StartUP и VIVACOM е номиниран за участие в Европейските награди за насърчаване на предприемачеството и ще бъде представен като успешна практика в цяла Европа. Академията е част от дългосрочния проект VIVA StratUP на VIVACOM Фонд, който има за цел да популяризира и стимулира иновативното предприемачество и добрите идеи в българската икономика. В предстоящите месеци телекомът партнира на още редица събития като StartUP Weekend, StartUp конференция и още много лекции и дискусии в Телефонната палата, които ще допринесат за развитието на предприемаческата среда у нас.

 реклама