Всеки три минути в роуминг носят три безплатни минути с нов М-Тел план

3 FOR FREE PREMIUM е без месечна такса и с цени за изходящи разговори и за мобилен интернет, по-ниски от регламентираните от ЕС
по статията работи: Петър Чернев
Всеки три минути в роуминг носят три безплатни минути с нов М-Тел план
Снимка: М-Тел

Нов тарифен план за разговори в роуминг предлага Мобилтел на клиентите си от утре, 5 юли. 3 FOR FREE PREMIUM дава на абонатите цени за изходящи разговори и за мобилен интернет, които са по-ниски от регламентираните от Европейския съюз (ЕС), както и безплатни минути в роуминг. Освен това планът е без месечна такса и такса за активация.

С 3 FOR FREE PREMIUM на всеки три минути разговор, независимо дали е входящ или изходящ към България, потребителите получават три безплатни бонус минути във всички мрежи от ЕС. Новият тарифен план може да бъде активиран с изпращане на SMS на кратък номер 17970 или в магазин на М-Тел.

Новият роуминг план предлага 28% по-ниски цени за изходящи повиквания към България от ЕС спрямо цените, въведени от 1 юли 2012 година със стандартната роуминг тарифа Eurotariff. Според регулираната тарифа цената за изходящо повикване е 0,68 лева на минута с ДДС. При 3 FOR FREE PREMIUM ценaта на минута разговор в роуминг е едва 0,49 лева на минута за гласови повиквания.

Друга промяна от 1-ви юли засяга лимита за пренос на данни в роуминг, който вече става валиден за цял свят. Преди изискването се отнасяше само за държавите от ЕС. Тъй като е възможно услугите за пренос на данни в роуминг да бъдат спрени в момент, в който са необходими на клиентите, експертите на М-Тел препоръчват отказване от този лимит. Това може да стане с изпращане на безплатен SMS на номер 17832 или в М-Тел.

 реклама