Водещ пазарен анализатор на Gartner се присъединява към софтуерната компания eCommera

Кевин Щернекерт, Вицепрезидент на Gartner Research и един от водещите анализатори в областта на ритейл пазара, ще оглави глобалната маркетинг дейност на еCommera
по статията работи: Данаил Казаков
Водещ пазарен анализатор на Gartner се присъединява към софтуерната компания eCommera

eCommera, водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства, обяви назначаването на Кевин Щернекерт като главен маркетингов директор (CMO) в компанията. Той има повече от 20 години експертен опит в сфера на ритейла и познава отлично предизвикателствата, пред които този бизнес се изправя, както и водещите стратегии за преодоляването им и цялостното бъдещо развитие на сектора.

"Стотици софтуерни компании и ритейл търговци са разчитали на Кевин и неговите анализаторски прогнози през последното десетилетие в стремежа си да използват по-ефективно технологиите и да развиват бизнеса си в условията на един изключително динамичен пазар." – коментира назначението Андрю Mакгрегър , CEO на eCommera . -" Индустрията се промяна и eCommera играе важна роля в тази ключова трансформация – затова считаме, че като водещ експерт в областта Кевин ще подпомогне значително постигането на стратегическите ни цели и глобалното развитие на компанията."

"Анализирайки пазара на технологии и софтуерни доставчици, виждам eCommera като открояваща се компания със стратегическа роля. Тя се отличава най-вече със способността си да обработва големи масиви от данни и да ги използва ефективно за решаване на сложни и критични за бизнеса въпроси.»- каза Щернекерт -"Развълнуван съм да поема тази важна роля в подобен вълнуващ за компанията и за цялата индустрията момент. "

Като Вицепрезидент на Gartner Research Кевин Щернекерт ръководи изследванията на ритейл пазара и стотиците софтуерни решения за търговия, предлагайки експертен анализ на възможностите на големите масиви от данни, процесите по движението на стоките във веригата от доставки и позиционирането към клиента. Преди да се присъедини към Gartner Кевин заема поста «Старши директор за глобалната продуктова стратегия» в Oracle Retail. В резюмето му присъстват лидерски позиции в компаниите DemandTec (Вицепрезидент за ритейл), V Supermarkets (CIO) и Walmart (Директор Мърчандайзинг и Развитие).

eCommera предлага на своите клиенти платформи за управление и анализ на големи масиви от данни, оптимизация на поръчките и помощ при вземането на важни бизнес решения, както и цялостни, облачно базирани системи за електронна търговия. Тези решения са ключов компонент в успеха на над 70 водещи търговци на дребно и световни марки в 32 страни, които се доверяват на компанията за управление на операциите към потребителите онлайн, през мобилни устройства и на място в търговските локации. Сред клиентите на eCommera са ASDA, House of Fraser, Neiman Marcus, Brooks Brothers, Lifetime Brands, Bouclair и Clarins.

За повече информация посетете www.ecommera.com

Повече за еCommera

еCommera е водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства. Компанията помага на своите клиенти да преодолеят ограниченията на технологичната сложност и недостигащия ресурс от време и експертиза, за да се възползват максимално от предимствата на новата ера в онлайн продажбите.

SaaS решенията на еCommera, в комбинация с богат опит в ритейла и уникална методология, осигуряват на клиентите нужната функционалност, аналитична информация, набор от препоръчителни действия и ръководства за управление с цел подобряване на търговските резултати, по-голяма ефективност на операциите и увеличение на печалбата на всеки етап от развитието на бизнеса.

eCommera поддържа повече от 130 сайта за електронна търговия за свои клиенти в 32 страни. Компанията има над 70 клиента, сред които международни марки като ASDA, Brooks Brothers, Clarins, Coty, FitFlop, Hamleys, House of Fraser, Jaeger, REVOLVE clothing, Space NK и други.

Повече за еCommera в България

eCommera открива офис в България през 2007г. Екипът в София е най-големият за компанията в световен мащаб като отчита около 30% ръст на годишна база. Към момента в българския офис работят повече от 150 висококвалифицирани софтуерни специалисти, разпределени в няколко отдела: QA, Development, Technical Support, Business Roles, Administrative. Тук са позиционирани водещите екипи на компанията, отговорни за разработката и тестването на ключовите решения на eCommerа.

В България се създават и управляват онлайн магазините за клиенти като London 2012 Olympics Store, Clarins,TM Lewin, House of Fraser, ASDA Direct, както и основната разработка на преизползваема платформа и продукти за взимане на интелигентни решения.

 реклама