Вече плащаме без банкова карта с PayPal в България

Иновативната услуга за захранване на PayPal е безплатна
по статията работи: Ралица Стоянова
Вече плащаме без банкова карта с PayPal в България
Снимка: Pay Pal

Глобалният лидер в онлайн плащанията PayPal пуска на българския пазар нова безплатна банкова функционалност за захранване. Тя позволява на повече от 4 милиона потребители в България да прехвърлят пари от банковата си сметка към акаунта си в PayPal и да извършват плащания онлайн безопасно, без да използват банкова карта. Иновативната услуга е една от ключовите за PayPal в Централна и Източна Европа и вече е достъпна за българските потребители.

С пускането  й в сътрудничество със словашката компания Trust Pay компанията цели да даде възможност на потребителите да пазаруват по-бързо и по-сигурно навсякъде по света, без да е необходимо да разчитат на банкова карта, което е една от основните бариери пред българите при пазаруване онлайн. Сред топ банките, които предлагат опция за използването й, са УниКредит Булбанк, Райфайзен Банк, Алфа Банк, Банка ДСК, ПроКредит Банк и ОББ (Обединена българска банка).

Тъй като PayPal функционира на 193 пазара, услугата за захранване на практика позволява неограничен достъп до целия свят без банкова карта. Основата му характеристика е сигурността, която дава, тъй като не се изисква финансова информация при покупка. Освен това, проучванията на потребителското поведение доказват, че потребителите купуват по-малко с този метод за разплащане в сравнение с използването на кредитна карта, което подобрява контрола на разходите.

"Радваме се да оповестим продължаването на партньорството си с Trust Pay и да пуснем банковата функционалност за захранване в България. Банковото захранване на PayPal акаунти в България дава на потребителите ни възможност сигурно да плащат с PayPal на 193 пазара, независимо дали искат или не да ползват банковата си карта и банковата си сметка”, каза Гана Евтушенко, ръководител Бизнес развитие, PayPal Central and Eastern Europe.

 реклама