Вече могат да се тестват качеството на приложенията и устройствата още преди да бъдат пуснати на пазара

Ericsson пуска услуга за верифициране на устройства и приложения, за да помогне на доставчиците да гарантират качеството на предлаганите от тях услуги преди да ги пуснат в продажба
по статията работи: Петя Бързилска
Вече могат да се тестват качеството на приложенията и устройствата още преди да бъдат пуснати на пазара
Снимка: Ericsson

С бумът на свързаните устройства дойде и бумът на новите предложения. Потребителите все повече изпробват нови приложения и услуги. В този конкурентен пазар, клиентите очакват висококачествено потребителско изживяване при покупката на нови продукти. За доставчици на устройства и приложения става все по-важно да могат да осигурят качеството на предлаганите услуги още преди пускането им на пазара.

За да посрещне тези нужди, Ericsson представи своята нова услуга за верификация на устройства и приложения (Device and Application Verification). Досега компанията тестваше по този начин само смартфони. С новата услуга вече е възможно да се осигури също така качеството на приложенията и M2M устройствата.

Доказаният метод на Ericsson Experience Labs помага на вендорите по цял свят да произвеждат устройства с по-добра мрежова съвместимост и позволява на операторите да правят мрежите си по-съвместими с устройствата. Също така намалява времето и разходите, необходими за верификация.

Свързвайки  се с мрежата на даден оператор в реално време, Ericsson Experience Labs помагат на доставчиците да верифицират представянето на устройства и приложения, за да отговорят на тестовете за валидиране и приемственост на операторите. Автоматичните инструменти за верифициране на Ericsson помагат за ускоряването на процеса по контрол на качеството, като осигуряват придържането на устройствата към регулаторни, международни и специфични мрежови изисквания.

Паоло Колела, ръководител на отдел "Консултации и Системни Интеграции” в Еricsson, коментира: "Членовете на Свързаното Общество все повече приемат свързаните устройства и приложения, работят през тях в движение и облекчават ежедневието си. Сега, доставчиците на устройства и приложения могат да спечелят много, особено когато става въпрос за предоставяне на висококачествено клиентско изживяване. Осигуряването на готовност на нови устройства и приложения още преди пускането им на пазара може да спомогне за постигането на клиентска и бранд лоялност, както и да привлече нови потребители."

Чрез  услугата за верификация на устройства и приложения, освен терминали и смартфони, могат да бъдат тествани също така M2M продукти и оборудване за клиенти. Всеки тип устройство и приложение може също така да бъде верифицарано автоматично, а определени ключови индикатори - KPI могат да бъдат наблюдавани, например натоварването на сигнала, натоварването на данните и изразходването на батерията.

Верификацията на устройства и приложения е неделима част от визията на Ericsson за Свързаното Общество, в която броят на свързаните устройства ще се увеличи, предоставяйки нови услуги на хората, подходящи за всички сфери на живота. Ще стане все по-важно както за доставчици, така и за оператори, да останат конкурентоспособни и да доставят висококачествени услуги и позитивно мрежово изживяване.

 реклама