Васил Иванов с Медиен Оскар за цялостен принос

Раздават журналистическите награди в подкрепа на свободата на словото
по статията работи: biznews.bg
Васил Иванов с Медиен Оскар за цялостен принос

Един от най-добрите разследващи журналисти в България - Васил Иванов, ще бъде отличен с голямата награда за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас от 7-то издание на Медийните Оскари. Церемонията е на 6 юни в ресторант Maxim в Дипломатическия клуб, Горна баня. Дългогодишен кадър на Нова телевизия, той стои зад поредица ключови разследвания. Заради работата си е носител на редица отличия, сред които награда "За свободата и бъдещето на пресата", известна още като "Европейският Пулицър”. Година по-рано, отново в Германия, с тази награда бе отличена руската разследваща журналистка Анна Политковская. Васил неколкократно е носител на голямата награда на СБЖ, както и на призове от Министерството на правосъдието за заслуги в борбата с корупцията. Американското посолство го отличи с приз, който се присъжда от Държавния департамент на САЩ за принос към свободното слово. Връчен му е лично от посланика на специална церемония в посолството на САЩ у нас.Носител е и на приза "Полицай на годината" за граждански принос към работата на полицията. 
Неотдавна Васил Иванов напусна Нова телевизия, като причина за раздялата с медията той изтъкна "системната цензура, налагана през последната година от страна на  директора на Новини и актуални предавания - Дарина Сарелска".Седмото издание на годишните медийни награди VIP MEDIA Awards 2017 съвпада с 11-ия рожден ден на организаторите - агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медийната сфера. Партньорите на ПР-агенцията ще осигурят предметни и почетни награди за призьорите.
Над 40 журналисти от национални медии и над 50 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас. Гостите на 7-мото издание на Журналистическите награди ще се насладят на ексклузивна винена презентация със специален гост - сомелиер № 1 Живко Енчев и "Уайн Кънекшън".
Целта на медийните награди е да подпомогнат стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, българските таланти, да носят културна мисия и да подкрепят благотворителните инициативи. Както и да следват своята мисия за свобода на словото. Досегашни носители на престижния приз са журналистите Елена Йончева, Иван Гарелов, Милен Цветков, Валя Ахчиева, Мира Добрева, екипът на "Господари на ефира" и много други. И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, Канал 3, България он Еър, както и печатни и ел. медии.
Събитието ще популяризира инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България. 
Maxim Restaurant and garden е разположен  в полите на Витоша на територията на Дипломатически клуб в комплекс ,,Глория Палас", основан през далечната 1962 г. 

 реклама