Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" стартира кандидат-студентската си кампания

Приемните изпити ще са по избор: есе на общозначима тема, онлайн конкурси, тест или събеседване с комисия в зависимост от избраната специалност, оценки от матури
по статията работи: biznews.bg
Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" стартира кандидат-студентската си кампания

Три от утвърдените бакалавърски програми – "Бизнес администрация и мениджмънт", "Публична администрация и мениджмънт" и "Защита на националната сигурност" са разширени с нови профили.

Студентите в бакалавърската програма "Бизнес администрация и мениджмънт" ще могат да избират между профилите: "Международен бизнес мениджмънт", "Мениджмънт на туризма" и новия профил "Агромениджмънт".

В бакалавърската програма "Публична администрация и мениджмънт" към профила "Съдебна администрация" е добавена нова възможност – "Държавна и териториална администрация". В обучението на студенти в специалност "Защита на националната сигурност" профилите са 6, като нивите сред тях са "Профайлъринг" и "Интелигентни системи за сигурност".

Подаването на документи и провеждането на конкурсни изпити ще е по график до 30 септември, а първите записвания след класиране на новите студенти – от 13 февруари. Кандидатите трябва да представят диплома за завършено средно или висше образование и по желание - сертификат за чужд език и/или компютърни умения за определяне нивото им на компетентност.

Приемните изпити ще са по избор: есе на общозначима тема, участие в онлайн конкурси, тест по предмети или събеседване с комисия в зависимост от избраната специалност, оценки от матури или положени изпити в други университети.

Желаещите да положат изпит онлайн вече могат да кандидатстват чрез системата за онлайн прием: http://priem.vfu.bg/.

 реклама