ВТБ Капитал със седем награди на EMEA Finance Magazine за 2012 г.

ВТБ Капитал е отличена като "Най-добра банка довереник за рубли" и "Най-добър фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа"
по статията работи: Петя Бързилска
ВТБ Капитал със седем награди на EMEA Finance Magazine за 2012 г.
Снимка: sxc.hu

ВТБ Капитал беше отличена за постиженията си през 2012 г. от EMEA Finance Magazine като "Най-добра банка довереник за рубли" и "Най-добър фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа".

ВТБ Капитал беше удостоена и с още пет награди в следните категории:

  • "Най-добра руска облигация" за емисията на Руските Железници;
  • "Най-добра сделка в сферата на структурираното финансиране в Централна и Източна Европа" за ВТБ Банк 24;
  • "Най-добро преструктуриране в Централна и Източна Европа" за Виваком;
  • "Най-добро първично публично предлагане в Европа, Близкия Изток и Африка" за емисията на МегаФон;
  • "Най-иновативна облигационна сделка", структурирана за Казахстанската Банка за Развитие.

Това е четвъртата поредна година, в която ВТБ Капитал получава награди на EMEA Finance. През 2011 година ВТБ Капитал спечели седем награди на EMEA Finance, включително за "Най-добра инвестиционна банка в района на Европа, Близкия Изток и Азия", "Най-добър фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа", "Най-добра M&A сделка в района на Европа, Близкия Изток и Африка", "Най-добра облигация в Швейцарски франкове", "Най-добра облигация в лири стерлинги", "Най-добро IPO в Централна и Източна Европа" и "Най-добро последващо финансиране в региона на Европа, Близкия Изток и Африка".

"Наградите на EMEA Finance отразяват успехите на ВТБ Капитал в ключови бизнес сегменти, както на местния, така и на международните пазари. През 2012 година осъществихме няколко големи сделки, с които затвърдихме високата си репутация на водеща руска инвестиционна банка и надежден партньор за широк кръг клиенти. През 2013 година ще продължим да осъществяваме най-амбициозните проекти, като същевременно постоянно увеличаваме нивото на доверие на международната инвестиционна общност", коментира Алексей Яковицки, Глобален изпълнителен директор на ВТБ Капитал.

Церемонията по награждаването ще се проведе през юни 2013 година в Лондон

 реклама