Българските журналисти: Пазаруването онлайн от Multirama на кредит е бързо, лесно и сигурно

Опцията за кредит от БНП Париба Лични Финанси, България, повишава с 20% покупките онлайн
по статията работи: Петър Чернев
Българските журналисти: Пазаруването онлайн от Multirama на кредит е бързо, лесно и сигурно
Снимка: Multirama

Основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са бързината, удобството и сигурността, които услугата предоставя на клиентите. Това показват резултатите от проучване, проведено сред повече от 20 водещи журналисти, от пионерите на този тип търговия у нас - най-голямата специализирана верига за компютри и периферия Multirama и лидера на пазара на потребителско кредитиране БНП Париба Лични Финанси, България, който предлага най-търсения стоков кредит у нас JetCredit. Двете компании разработиха и стартираха първия уеб магазин, предоставящ възможност за онлайн покупка на желаните стоки на изплащане.

Пазаруването от уеб магазина на Multirama и кандидатстването за JetCredit от там са максимално опростени и не изискват никакви усилия като в същото време пестят от времето на клиентите. Първата стъпка е да се направи регистрация на сайта multirama.bg. След това, клиентът може да избере стоките, които желае да закупи на кредит, да ги добави в потребителската си кошница и да кандидатства за JetCredit като попълни формуляра на сайта.

След като молбата за кредит е изпратена, оператор на БНП Париба Лични Финанси, България се свързва с него и го информира дали е одобрен. Размяната на документи става със специални лицензирани куриери или по електронната поща. Накрая, желаните продукти пристигат на посочения от клиента адрес в най-кратки срокове. Така, вече и българските потребители имат възможността да се сдобият с желания лаптоп, таблет или друг високотехнологичен продукт на разсрочено плащане при изгодни финансови условия без да им се налага да излизат от дома или офиса си.

След като тестваха в реални условия всеки етап от използването на услугата, журналистите дадоха своите оценки и коментари. Участниците в анкетата избраха различни стоки от уеб магазина на Multirama. Най-търсени бяха лаптопите от различни марки и модели. Сред желаните "покупки” бяха и три съвременни ултрабука, които се очаква да бъдат следващият хит на пазара на преносими компютри. Над 90% от представителите на медиите оценяват като "отлично” и "много добро” бъдещето на този сегмент като цяло, а почти 82% са дали същите отговори за онлайн пазара на високотехнологични продукти с кредит на изплащане.

Според журналистите основните предимства на пазаруването онлайн на кредит са, че е удобно и пести време. Над 85% от анкетираните заявяват, че са открили търсените продукти бързо и лесно. Ваньо Кръстев от технологичният сайт itFORUM коментира, че работата със сайта е "изключително лесна и интуитивна”.

Същото важи и за кандидатстването за кредит онлайн - за над 80% от участниците в анкетата процедурата е проста и удобна. Според Пепа Йорданова от в. "Всичко за семейството” онлайн магазинът предлага: "...бързо и удобно попълване на всички бланки в страницата, което не се среща често.” За блогъра Никола Балов е: "...хубаво, че в сайта има ясно видими бутони за опцията с кредита, както и че е изписана общата сума с лихвата, която ще бъде платена накрая. Обслужването по телефона беше ясно и не по-различно от това на място.”

Сигурността и защитата на данните на клиентите също бяха високо оценени от участниците в анкетата. Над 77% от тях са поставили оценки "отлична”, "много добра” и "добра” на мерките за сигурност, които са заложени в процедурата по кандидатстване за кредит.

Общите оценки на съвместната услуга на Multirama и БНП Париба Лични Финанси, България също са положителни - 59,1% от анкетираните я оценяват като "много добра”, а 22,7% като "отлична”. Според журналиста от в. "Стандарт” Кристиян Костурков: "Услугата е в крак с времето, пести доста време на потенциалните купувачи, тъй като системата явно работи доста бързо, а и служителите в БНП Париба Лични Финанси не губят времето на клиентите си. Смятам, че подобни инициативи ще имат голям успех в бъдеще. Особено, ако се правят качествено.”

Резултатите от съвместната услуга на Multirama и БНП Париба Лични Финанси, България за периода септември 2011 г. – февруари 2012 г. потвърждават мнението на журналистите. Според бизнес данните на двете компании, възможността за покупка на кредит на компютри и техника онлайн води до увеличение с 20% на средно месечните продажби. Статистиката на БНП Париба Лични Финанси, България показва, че за за тези 6 месеца онлайн за JetCredit са кандидатствали над 750 клиенти и са били финансирани над 600 стоки. Възможността за покупки с потребителски кредит през интернет се отразява и на стойността на закупените стоки. Според данни на Multirama България, средната стойност на покупките от уеб магазина на компанията се е повишила с 10%. От БНП Париба Лични Финанси, България допълниха, че клиентите имат възможност да кандидатстват за JetCredit с максимален размер от 5 000 лв. за пазаруване от сайта multirama.bg. Най-продаваните продукти през уеб магазина са били лаптопите, следвани от настолни компютри, монитори, смартфони и таблети.

Възходящата тенденция на пазара на покупка на стоки на изплащане онлайн със стоков потребителски кредит се потвърждава и от глобалните данни на BNP Paribas Personal Finance – специализираното подразделение за потребителско и ипотечно кредитиране на най-голямата финансова група в еврозоната - BNP Paribas, от което е част и БНП Париба Лични Финанси, България. Статистиката на BNP Paribas Personal Finance за всички пазари, на които компаният присъства сочи, че обемът на стоковите кредити за покупка на изплащане, предлагани онлайн е нарастнал с 12% през 2011 г. спрямо 2010 г. и е достигнал 286 милиона евро. Прогнозите на компанията са, че през тази година ръстът в същия сегмент спрямо миналата ще бъде 28%, а обемът на предоставените кредити ще достигне 367 милиона евро. "Пазаруването онлайн на компютри и високо технологични продукти ще става все по-лесно и достъпно за всички. Динамиката на живот на съвременните потребители е такава, че трябва непрекъснато да предлагаме улеснения – което ние от Multirama правим. Едно от тях е възможността за пазаруване на кредит, съчетана с максимално улеснена процедура за това”, каза Зорница Луканова, мениджър на онлайн магазина на Multirama.

"Онлайн търговията, комбинирана с потребителски кредит има голям потенциал у нас и в световен мащаб. Това се потвърждава както от данните до момента от нашия съвместен проект с Multirama, така и от международните бизнес данни и прогнози на нашата група. С предлагането на най-популярния потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане у нас JetCredit онлайн ние не само предоставихме на клиентите иновативна услуга, но и стартирахме развитието на обещаващ аспект в търговията и потребителското кредитиране у нас. Освен това, възможността за кандидатстване онлайн за JetCredit стимулира потреблението в страната и така компанията ни допринася за възстановяването на българската икономика.”, заяви Ралица Захариева, мениджър "Маркетинг и комуникации” на БНП Париба Лични Финанси, България.


За Multirama
Multirama е най-голямата верига магазини, специализирана в компютри и периферия в региона и в България. Компанията оперира успешно на гръцкия пазар от 1996 г. МУЛТИРАМА БЪЛГАРИЯ ООД започва дейност в България през 2005 г. Към момента мрежата на Multirama наброява 82 магазина в Гърция, 11 в България и e-shop на www.multirama.bg

За БНП Париба Лични Финанси, България

Специализираната финансова институция БНП Париба Лични Финанси, България е безспорен лидер на пазара на потребителско кредитиране у нас. Компанията има близо 1 000 000 клиенти и е отпуснала кредити в размер над 1,2 милиарда лева. Разполага с най-голямата дистрибуционна мрежа в страната като предлага услугите си в над 3 600 обекта в това число и собствена клонова мрежа от над 110 офиса в цялата страна. БНП Париба Лични Финанси, България има екип от над 1 300 служители и повече от 1 500 сътрудници и представители на компанията. Компанията предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити в страната с максимален размер 50 000 лв., а финансовите продукти JetCredit, JetCash, кредит "План” и програма "Привилегия” са част от него. Компанията е изградила стабилни партньорски отношения с над 2 600 фирми и подпомага растежа на техния бизнес.
За повече информация: http://www.bnpparibas-pf.bg/

За BNP Paribas Personal Finance

BNP Paribas Personal Finance e специализираното подразделение за потребителско и ипотечно кредитиране на най-голямата финансова група в еврозоната - BNP Paribas. Групата BNP Paribas развива дейност в 84 страни и има над 200 000 служители, от които 159 600 в Европа. Тя беше обявена за "Глобална банка на годината 2008” от сп. Banker и беше класирана сред 15 най-сигурни банки в света за 2010 г. от сп. Global Finance.
За повече информация: http://www.bnpparibas-pf.com/

 реклама