Български отбор по CS:GO завладява световната гейминг сцена  3

Outlaws печели международни турнири и се утвърждава като професионален отбор по Counter Strike: Global Offensive
по статията работи: biznews.bg
Български отбор по CS:GO завладява световната гейминг сцена

За по-малко от година, българският отбор Outlaws, който се състезава в популярната електронна игра Counter Strike: Global Offensive, успява да спечели редица международни турнири и да влезе в топ 40 на най-добрите професионални отбори в света. До момента отборът е участвал в 10 международни турнира, от които е завоювал 4 първи места. Сред най-престижните награди се нарежда купата от турнира  ESL Southeast Europe Championship (SEC), за отбори от Източна Европа, провел се в края на миналата година, където отборът печели първото място, с резултат 16 на 0, срещу гръцкия отбор Netland.

Outlaws се състои от пет млади момчета - Иван "Rock1nG” Стратиев, Теодор "Spellan))” Николов, Цветелин "CeRq” Димитров, Преслав "acl” Павлов и Петър "Partodis” Чолаков и мениджъра на отбора - Лъчезар Лазаров. По време на един от големите гейминг турнири в България – Game Evolution, момчетата са забелязани от българската компания УлтраПлей, фокусирана върху предлагането на технологични решения в сферата на електронните спортове, която решава да създаде отбора Outlaws. Момчетата оправдават доверието и показват забележителни резултати за кратко време. Получават покани или директно се квалифицират на международни турнири в Хелзинки, Белград, Лондон, а в България участват на всяко от големите състезания, като традиционно се нареждат на челните места.

"Целта ни е да участваме на най-престижните турнири, така наречените Majors, които се провеждат четири пъти в годината и са гледани от милиони фенове на електронните спортове по целия свят, а наградните фондове са колосални. Участието ни в тези турнири моментално ще ни изкачи в топ 30 на най-добрите отбори в света", отбелязва мениджърът на отбора Лъчезар Лазаров.

-Следва-

За да успяват да се класират и да печелят турнири по CS:GO, момчетата тренират средно по 8 часа всеки ден, като играят самостоятелно или отборно срещу международни отбори, с които се запознават по време на състезанията.

Предстоящото събитие, на което Outlaws ще участва в България, е турнирът Let’s Play, който традиционно се организира от една от водещите онлайн телевизии за новини и събития от гейминг индустрията – Gplaytv. Сред конкуренция от над 30 отбора, Outlaws успява да се класира на финалa, на който ще участват още три формации: ENEMIES от България, iNation от Сърбия и NEXUS Gaming - от Румъния. Турнирът ще се проведе на 11 и 12 март, в Joy Station, в София. Повече информация за турнира и съпътстващите събития може да бъде намерена тук.

В международен план Outlaws се подготвя за предстоящата квалификация за финала на т.нар Legend Series, която ще се състои този месец. Финалистите ще се състезават в Хамбург през април, като наградния фонд е в размер на €6000.

Интересът към електронните спортове непрекъснато расте. През изминалата година са се провели над 4000 състезателни турнира по електронни спортове (eSports), като тази година се очаква броят им да нарастне до 5500. Постоянната аудитория от eSports фенове се равнява на 131 милиона души, а 125 милиона са тези, които стават активни по време на международните състезания. Поради голямата аудитория, която следи или участва в eSports състезанията, много големи компании стават рекламодатели или спонсорират стартиращи компании в индустрията.

-Край-

За Outlaws:

Outlaws е български професионален отбор по Counter Strike: Global Offensive, който се състои от петима играчи: Иван "Rock1nG” Стратиев, Теодор "SPELLAN” Николов, Цветелин "CeRq” Димитров, Преслав "acl” Павлов и Петър "Partodis” Чолаков и мениджъра на отбора Лъчезар Лазаров. Outlaws завоюва международни отличия и се нарежда в топ 40 на професионалните CS:GO oтбори в света. Повече за Outlaws може да научите на официалния сайт и фейсбук страницата на отбора: www.outlaws.gg

https://www.facebook.com/outlawsbg

За УлтраПлей:

УлтраПлей е високотехнологична компания, основана през 2010 година, с амбицията да предложи новаторски подход в онлайн игралната индустрия като предоставя усъвършенствани софтуерни продукти, фокусирани върху електронните спортове, спортните залози, казино игрите, залозите на живо и биткойн решенията.

 

Със своя екип от професионалисти, притежаващ богат опит в разработването на продукти и технологични решения за онлайн игралната индустрия, електронните спортове и маркетинга, УлтраПлей се утвърждава като надежден партньор в предоставянето на качествени софтуерни продукти за спортни залози и коефициенти на своите клиенти.

 реклама