Български инвеститори вече могат да си връщат данък дивидент от целия свят

ЕЛАНА Трейдинг стана партньор на глобалния данъчен консултант Globe Tax
по статията работи: Данаил Казаков
Български инвеститори вече могат да си връщат данък дивидент от целия свят

ЕЛАНА Трейдинг сключи партньорско споразумение с водещия глобален данъчен консултант Globe Tax за предоставяне на достъп за български инвеститори до услугата му по възстановяване на платени данъци върху дивиденти на притежателите на акции и облигации, издадени в целия свят, с изключение на САЩ.

Възстановяват се платени данъци върху дивиденти във всички държави, където България има споразумение за избягване на данъчно облагане в случаите, когато платените суми са надвишили дължимите 5% според българското законодателство. Връщат се суми и за предишни периоди, като срокът може да е от 2 до 5 години назад, в зависимост от конкретните данъчни условия в съответната държава.

Услугата може да се ползва както от физически лица, така от институционални инвеститори (пенсионни фондове, взаимни фондове и др.), като е необходимо те да имат договор с ЕЛАНА Трейдинг за платформата за търговия на международните финансови пазари ELANA Global Trader.

В рамките на това партньорско споразумение е изключено възстановяване на данъци по договори за разлика и други финансови инструменти.

Подробна информация на http://www.elana.net

За Globe Tax

Globe Tax е данъчен консултант в услуга на глобалната инвестиционната общност, който предлага възстановяване на данъци за клиенти от 40 държави. На година компанията възвръща успешно суми на над 2 млн. души. Globe Tax е базирана в Ню Йорк и има офиси в Лондон, Хонгконг, Мадрид, Милано, и Сидни. Създадена е през 1992

http://www.globetax.com

За ЕЛАНА Трейдинг

ЕЛАНА Трейдинг е един от първите лицензирани инвестиционни посредници в страната с водещи позиции в търговия на Българска фондова борса и международните финансови пазари, както и в инвестиционното банкиране. Компанията е ексклузивен партньор за България на американския брокер Auerbach Grayson от 1998 г. насам, участвайки в партньорска мрежа на 130 финансови пазара в света. Инвестиционният посредник е дългогодишен партньор на европейската инвестиционна банка Saxo Bank, както и на други международни финансови институции. ЕЛАНА Трейдинг беше класиран от в. Банкер като Най-добър инвестиционен посредник за 2010 г. и за 2013 г.

http://www.elana.net/trading

 реклама