Български екип на eCommera създаде уникална платформа за разработка на сайтове от ново поколение  2

Новата платформа бе представена по време на Web Summit 2014
по статията работи: Данаил Казаков
Български екип на eCommera създаде уникална платформа за разработка на сайтове от ново поколение

eCommera, водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства, обяви появата на Fе Framework – платформа от ново поколение, разработена изцяло от екип от българския офис на компанията.

Платформата позволява създаването на сайтове с т.нар. адаптивен дизайн и функционалност, като се контролира външния вид на сайта спрямо устройството, през което се разглежда и в същото време зареждат само необходимите за него ресурси като CSS и JavaScript библиотеки. Fе Framework ускорява значително процеса на разработка на подобен вид решения и осигурява нужната гъвкавост при последващи промени. Системата дава възможност за създаване на сложни преизползваеми модули, което води до драстично намаляване времето за разработка при нови сайтове като едновременно се запазва високото качество на крайния продукт.

Едно от ключовите подобрения в платформата е свързано с адаптивността - прецизирането на подаваните ресурси взависимост от устройствата, които зареждат сайта. Към момента на разработка на Fе Framework не са разпознати други системи, които да предлагат подобно решение.

"Най-големите предимства на решението са опростения подход и интуитивния начин на използване, които елиминират нуждата от тежки обучителни процеси и време за адаптация. Ефективната работа с него може да започне буквално от първия ден." - коментира Петър Найденов, Front Еnd Architect в eCommera, създател на платформата – "Вече е факт и първия онлайн проект, създаден на базата на Fе Framework, осъществен за клиент на eCommera от световен ранг. Резултатите бяха изключително положителни .»

Платформата е създадена за около 8 месеца като в процеса на разработка участва малък екип от софтуерни инженери, както и QA екипа на eCommera.

Платформата предлага изключителна гъвкавост и може да бъде използвана с всяка сървърна технология. При наличие на решение, базирано на Fе Framework, разработчиците могат да променят лесно поведението на сайта или дори да осигурят безпроблемна миграция към друга сървърна технология без да са необходими големи промени по създадения до момента продукт.

Потенциални потребители на Fе Framework са компании разработчици, които работят интензивно с тежки front end решения и търсят гъвкавост, високо ниво на преизползваем код, модулност и качество на крайния продукт.

Fе Framework бе представена официално като добра практика на конференцията Web Summit 2014, която се проведе в края на месец май в София с подкрепата и на eCommera.

За повече информация посетете www.ecommera.com

Повече за еCommera

еCommera е водещ доставчик на софтуер за електронна търговия, улесняващ вземането на решения и управлението на поръчки при мултиканални дистрибутори и търговски представителства. Компанията помага на своите клиенти да преодолеят ограниченията на технологичната сложност и недостигащия ресурс от време и експертиза, за да се възползват максимално от предимствата на новата ера в онлайн продажбите.

SaaS решенията на еCommera, в комбинация с богат опит в ритейла и уникална методология, осигуряват на клиентите нужната функционалност, аналитична информация, набор от препоръчителни действия и ръководства за управление с цел подобряване на търговските резултати, по-голяма ефективност на операциите и увеличение на печалбата на всеки етап от развитието на бизнеса.

eCommera поддържа повече от 130 сайта за електронна търговия за свои клиенти в 32 страни. Компанията има над 70 клиента, сред които международни марки като ASDA, Brooks Brothers, Clarins, Coty, FitFlop, Hamleys, House of Fraser, Jaeger, REVOLVE clothing, Space NK и други.

Повече за еCommera в България

eCommera открива офис в България през 2007г. Екипът в София е най-големият за компанията в световен мащаб като отчита около 30% ръст на годишна база. Към момента в българския офис работят повече от 150 висококвалифицирани софтуерни специалисти, разпределени в няколко отдела: QA, Development, Technical Support, Business Roles, Administrative. Тук са позиционирани водещите екипи на компанията, отговорни за разработката и тестването на ключовите решения на eCommerа.В България се създават и управляват онлайн магазините за клиенти като London 2012 Olympics Store, Clarins,TM Lewin, House of Fraser, ASDA Direct, както и основната разработка на преизползваема платформа и продукти за взимане на интелигентни решения.

 реклама