Бъдещите тенденции в комуникационните и мрежови технологии на Сиско Експо 2011

Посетители бяха над 900 ключови специалисти по технологиите и представители на бизнеса
по статията работи: Нели Минчева
Бъдещите тенденции в комуникационните и мрежови технологии на Сиско Експо 2011
Снимка: Cisco

За девета година в България стартира Сиско Експо 2011. Събитието е единствената по рода си специализирана конференция за комуникационни и мрежови технологии, като тази година тя се осъществи под мотото "Innovate together". Сиско Експо 2011 се проведе в Интер Експо Център, като посетителите наброяваха над 900 ключови специалисти по технологиите и представители на бизнеса, взимащи решенията в своите компании.

Тази година участниците във форума присъстваха на 30 полезни сесии (технически и работни семинари, демонстрации и практически обучения) с информация за иновациите в технологичните решения и архитектурата на Сиско. Чрез демонстрации на живо те се запознаха с уникални технологични решения, сред които новите разработки в Cloud Computing, виртуализацията, обединени комуникации, облачните технологии, мобилността, технологиите за доставчици на услуги и много други.

Акценти в демонстрационните сесии бяха управлението на виртуалното работно място, Cisco Telepresence Solutions, Cisco ISE solution, Cisco mobile clients, Cisco Unified Computing и Next Generation Enterprise WAN.

Официално събитието бе открито от Борислав Димитров, управляващ директор на Сиско България. "През годините Сиско Системс винаги са се стремили към вдъхновяващи, практични и иновативни технологични решения. Затова и Сиско Експо е своеобразна сцена, където се представят най-новите решения в областта и тенденциите за бъдещо развитие”, каза г-н Димитров в приветствените си думи.

"Всяка година Сиско Експо се обогатява с нови формати и идеи, като същевременно запазва добрите традиции, създадени през деветте години, история на конференцията в България”, допълни той.

Ключови лектори на Сиско Експо 2011 бяха Марк Гелсомини - Corporate Director Information Technologies Dundee Precious Metals, Патрик Шмид - директор продажби за Централна и Източна Европа за Cisco Data Center/Virtualization. Специален гост сред публиката бе и Питър Хайду - генерален директор на Сиско Системс за Югоизточна Европа.

Марк Гелсомини приема новаторството в ИТ технологиите като определящо в развитието на бизнеса и индустрията. "В отрасъл като минната промишленост технологиите все повече намират мястото си в осъществяване на ежедневната ни дейност. Благодарение на различни комуникационни решения и новите мрежови технологии, работата на хората в тази сфера се превръща в по-организирана и по-сигурна”, сподели мнението си за приложението на технологичните решения на Сиско г-н Гелсомини.

В своята лекция Патрик Шмид представи решенията на Сиско във връзка с технологиите за виртуализация, Cisco Data Center и облачните технологии. "Ние се приближаваме все повече до "модерните времена” в употребата на ИТ технологиите. Data Center, като сърцето на ИТ ще се изправи пред значителни предизвикателства и промени, поради ограниченията на разходите и промените на бизнес моделите, предизвикани от Cloud технологиите. Какви са основните тенденции в Data Center през следващите пет години и как Сиско може да помогне за подобряването на производителността и контролирането на разходите в Data Center? Това са темите, които ще представя на Сиско Експо като част от презентацията ми "Модерните времена”, каза във въвеждащите си думи г-н Шмид.

 реклама