Бургаска фирма вдига летвата в строителството

"Евробилдинг Инженеринг" се нарежда сред най-големите регионални работодатели
по статията работи: Петя Бързилска
Бургаска фирма вдига летвата в строителството
Снимка: Евробилдинг Инженеринг

Бургаска строителна фирма изгражда търговски обект, различен от всички други в България. Като "радикално отклонение от съществуващите стандарти за изграждане на търговски центрове” е определена преди две години концепцията на открития мол Strand Изненада за чуждестранния инвеститор и проектантския екип е, че успяват в Бургас да открият местна строителна фирма, която да отговори на изключително високите изисквания, да създаде всеобхватна организация и за кратко време да разгърне мащабна строителна дейност.

Изпълнението е поверено на "Евробилдинг Инженеринг" ООД. Изграждането на обекта изисква наличие на много и тясно специализирани кадри. Инвеститорът избира бургаския партньор за главен изпълнител на проекта заради голямото количество собствена тежка и специализирана механизация, многобройните постоянно работещи в дружеството квалифицирани кадри, впечатляващата фирмена история и позицията, която "Евробилдинг Инженеринг" заема на строителния пазар у нас.

Работата на обекта вече 2 години се движи с изключително бързи темпове. Координацията и контрола над дейността на стотици работници в различни бригади се е извършва от над 20 общи и специализирани технически ръководители. Допълнителен контрол осъществява също проектовият мениджър, който следи за влаганите материали и качеството на изпълнените строителни работи. Включва се и строителният надзор, за да проследява дали извършваните СМР са в съответствие с одобрената проектна документация. Само най-мащабните строителни обекти в България ангажират толкова голям брой специалисти и механизация за толкова дълъг период.

Уникалността на проекта задължава инвеститора и изпълнителя да оптимизират постоянно параметрите на обекта. Въвеждат се радикално нови технологии, материали и идеи, с които се осигурява възможно най-голяма ефективност и качество на бъдещия търговския център. През целия период на строителството има заявки от корпоративни  наематели, с чиито изисквания проектанти и изпълнител трябва да се съобразят. Налага се проектите на много от търговските площи да бъдат изменяни "в движение,” което допълнително усложнява задачата на строителната компания.

Това налага постоянното присъствие на обекта на представител на авторитетната лондонска проектантска фирма POD Architects – автор на проекта. Архитект Джим Бегс е командирован в Бургас, където заедно с екипа на Евробилдинг Инженеринг  "моделира” проектите на търговския център спрямо потребностите на наемателите и в съответствие с най-авангардните въведения в областта на строителството.

 реклама