Близо 200 служители на Овергаз се включиха в инициативата „Пролетен ден на доброволчеството” 2012

На 19 май работещите в най-голямата частна газова компания ще се включат в събития в 6 града
по статията работи: Ралица Стоянова

Близо 200 служители на Овергаз от цялата страна се включиха в инициативата "Пролетен ден на доброволчеството” 2012, която се организира от Фондация "Помощ за благотворителността в България”. На 19 май, събота, работещите в най-голямата частна газова компания ще се включат в събития в 6 града – Варна, Габрово, Пловдив, Сливен, София и Стара Загора.

В столицата доброволците ще чистят дворове на социални заведения и болници, ще боядисват пейки и огради и ще разхождат кучетата от приюта в Горни Богров. В Стара Загора желаещите да помогнат ще почистят и засадят декоративни растения в двора на Дневния център за хора с ментални увреждания.

Служителите на компанията ще се включат и в освежаването на туристическите кътове в Природния парк "Сините камъни” край Сливен. Във Варна те ще помогнат на екипа на Фондация "Карин дом”, а в Русе и Габрово на социалните заведения "Дом възможност”.

Доброволческата инициатива е поредното допълнение към социалната ангажираност на Овергаз и служителите й. Както е известно, от години компанията развива проекти в областта на културата, екологията, образованието и спорта.

 реклама