Благотворителната щафета Postbank Business Run събра над 9000 лв.  3

В състезанието, организирано от клуб "Бегач", се включиха над 400 бегачи от 63 компании
по статията работи: Данаил Казаков
Благотворителната щафета Postbank Business Run събра над 9000 лв.

В неделя бизнесът пробяга 1712 км в голямото междуфирмено надбягване Postbank Business Run (www.businessrun.begach.com). На 8 юни в 10 ч. на старта застанаха служители от 63 компании с най-разнообразен профил и сфера на дейност. Победител за втора поредна година е отборът SAP Top Team от компанията SAP Labs, които покориха 16-те километра за 1:01:30 ч. След тях на стълбицата се подредиха Чахов ООД и Адвокатска кантора Манчев и Рътков, а най-добрият отбор на Пощенска банка се нареди на 8-мо място с 1:11:28 ч.

Общият брой на участниците бе 428, разделени в отбори от по 4 човека. Трасето бе в рамките на Бизнес парк София и по регламент всеки бегач трябваше да измине по 4 км.

Благодарение на инициативата бяха събрани над 9000 лв. за благотворителната кауза, с която се ангажира клуб "Бегач". Те ще отидат за проекта на УНИЦЕФ в партньорство с Пощенска банка "Най-добър старт за всяко дете”, чиято цел е развиване на мрежа от Центрове за майчино и детско здраве. Основен дял в дарението имат компанията Bright Marketing Research, които регистрираха 3 отбора за участие и освен с таксата допринесоха с още 3 000 лв. за каузата.

Това е втората корпоративна щафета, организирана от клуб "Бегач” с подкрепата на Пощенска банка – миналата година състезанието бе част от Sofia Evening Run.

Снимки от събитието можете да откриете тук, видео от надбягването – тук.

Спортен клуб "Бегач" е неправителствена организация в обществена полза, основана през 2012. Целта на клуба е да популяризира бягането, дейността на открито и дарителството. Всички членове на клуба са непрофесионални бегачи и са доброволци. Клубът е член на Българската федерация по лека атлетика.

Юробанк Груп е европейска банкова организация с общи активи от €76,0 млрд. евро, близо 18 000 служители и мрежа от над 1 000 клона в Гърция и други европейски държави. Отдадените и опитни служители на групата предоставят специализирани услуги във всички страни, в които банковата институция е представена, подкрепяйки усилията на клиентите за успешно посрещане на финансовите предизвикателства.

Юробанк е един от четирите основни стълба на банковата система в Гърция. Групата има и стратегически позиции в банкирането на дребно и корпоративното банкиране в България, Румъния и Сърбия, предлага услуги за управление на активи в Кипър и Люксембург, както и представителства в Лондон. След успешното финализиране на увеличението на капитала с 2 864 млн. евро през май 2014 г., 64.6% от обикновените акции са собственост на институционални и индивидуални акционери.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

 реклама