Благотворителен търг за първия нов Volvo FH

От Volvo Trucks продават първия сериен Volvo FH от ново поколение на търг в eBay. Залозите започват от 1 евро, а камионът отива при предложилия най-висока цена
по статията работи: Петя Бързилска
Благотворителен търг за първия нов Volvo FH
Снимка: Volvo

Вчера започна благотворителният търг за първия нов Volvo FH. В продължение на десет дни за него ще могат да наддават участници от цяла Европа, включително Русия, Турция и Израел.

Всички приходи от търга Volvo Trucks ще дари на нестопанската организация "Звезда за живот", която работи активно за намаляване броя на HIV-позитивните сред тийнейджърите в Южна Африка. През пролетта на 2013 г. победителят в наддаването ще може лично да дари средствата, с които е спечелил новия Volvo FH на специална церемония.

"Целта ни е с благотворителния търг да съберем колкото се може повече средства за програмата "Звезда за живот" и така да бъдат спасени повече животи”, казва Клас Нилсон, президент на Volvo Trucks за Европа, Средния изток и Африка.

Предлаганият на търг нов Volvo FH е с ексклузивна емблема "Номер едно" на предното стъкло.

"Не всеки ден виждаме камион да се продава в eBay, още по-малко с благотворителна цел, а и това е първият Volvo FH от новото поколение, който ще остане в историята. Затова няма да се учудим и ако български предприемачи се включат в търга, за да допринесат за една благородна кауза”, прогнозира Ина Игнатова, Маркетинг мениджър на Волво България.

За пръв път новата серия камиони бе показана в началото на септември в Гьотеборг. Новият Volvo FH е първия в света камион с независимо предно окачване като при спортен автомобил и автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител. Той ще бъде пуснат на европейския пазар през пролетта на 2013 г.

 реклама