Безплатна академия за предприемачи в Телефонната палата

VIVACOM подкрепя пилотното издание на безплатния курс StartUP Academy
по статията работи: Теодора Пенева
Безплатна академия за предприемачи в Телефонната палата
Снимка: vivacom

Телефонната палата на VIVACOM става домакин на пилотното издание на безплатния курс за предприемачи с иновативни идеи StartUP Academy, организиран от StartUP Foundation. Курсът започва от днес и продължава до средата на юли, като през есента се очаква второ издание. С подкрепата на телекома, aкадемията е напълно безплатна и със свободен достъп, но местата са ограничени. Затова участниците кандидатстват с кратко описание на идея за своето иновативно бизнес начинание. В първата пилотна серия на курса ще участват 60 човека, представили най-добрите идеи от общо 240-те получени кандидатури.

Програмата на академията включва StartUP Bootcamp - цялостен курс, който се провежда в 12 отделни модула и покрива всички необходими, основни знания по темата като бизнес моделиране, изграждане на марката, продъкт мениджмънт, маркетинг, управление на човешки ресурси и т.н. Всяка лекция се води от предприемачи и е изцяло практически фокусирана. Отделно от тях се провеждат StartUP Talks - мотивационни и вдъхновяващи лекции и срещи с успешни предприемачи, които споделят своя опит и истории на успеха. Събитията в програмата на StartUP Talks са отворени за посещение и за широката публика освен за селектираните участници в курса.

Сред избраните  участниците в първото издание  на StartUP Academy се отличават различни идеи за иновативен бизнес от услуги в различни сфери от селско стопанство, ресторантьорство и производство на храни и напитки, до продуцентство на филми и арт проекти. Най-много на брой са идеите за мобилни и уеб приложения с потенциал да достигнат глобален потребителски интерес. По време на курса, създателите на всички тези идеи ще получат необходимите знания, помощ и насоки да разработят своята идея в серия от ежеседмични практически ориентирани лекции и упражнения. За финал в средата на юли, всички те ще имат възможността да презентират пред потенциални инвеститори и партньори. 

Партньорството  със StartUP обществото в България е част от стратегията на VIVACOM Фонд за създаване на споделена стойност и популяризиране на иновативното предприемачество у нас. В началото на миналия месец, телекомът беше домакин и на състезанието  StartUP Weekend, по време на което бяха създадени повече от 20 мобилни приложения само за един уикенд.

 реклама