Безплатен трафик за Facebook от Vivacom

Над 80% от клиентите на мобилен интернет влизат в социалната мрежа именно през телефона си
по статията работи: Петър Чернев
Безплатен трафик за Facebook от Vivacom
Снимка: Булфото

От този месец VIVACOM разширява възможностите за своите клиенти да използват безплатно Facebook без това да се отразява на месечната им сметка. Безплатният достъп до социалната мрежа е възможен през 0.facebook.com (т.нар. Facebook Zero) за всички абонати на телекома, независимо от телефона и операционната система, която ползват, стига да разполагат с интернет браузър.

VIVACOM отчита, че над 80% от клиентите на телекома, които ползват мобилния му интернет, достъпват Facebook именно през телефона си. Така стратегическото партньорство между двете компании ще даде безплатен достъп до най-голямата социална мрежа на над 1,5 милиона абонати на оператора и ще позволи на повече потребители дори с ограничен бюджет да използват предимството да поддържат контакт с близките си през телефона. Само за половин година клиентите на мобилните услуги на VIVACOM нараснаха с 22% на годишна база, а тази на мобилния трафик на данни за първите шест месеца на 2012 г. са станали близо 150% повече спрямо първото полугодие на миналата година.

Facebook Zero е поредния продукт в портфолиото от съществуващи съвместни услуги, в което са включени Facebook MMS – възможност за качване на снимки чрез мултимедийни съобщения директно от телефона на абоната, Facebook SMS – безплатни съобщения, които уведомяват в реално време клиентите за нови статуси на приятели, постове върху стената им, нови заявки за приятелство, както и стартиралата тази година услуга Facebook for Every Phone, която дава безплатен достъп до пълните функции на мобилния Facebook и работи с Java телефони.

 реклама