Без такса за плащания към държавни институции чрез ПОС терминали на УниКредит Булбанк

Държавните учреждения ще могат да подават искане за инсталиране на ПОС още от понеделник (23 април)
по статията работи: Ралица Стоянова
Без такса за плащания към държавни институции чрез ПОС терминали на УниКредит Булбанк
Снимка: Булфото

Гражданите вече ще могат да правят плащания към държавни институция на ПОС терминали на УниКредит Булбанк без такса. Това става възможно благодарение на подписания рамков договор с Министерство на финансите за разплащания и събиране на приходи чрез картови плащания.

 От понеделник (23 април 2012 г.) държавните институции, държавните висши училища, общинските органи и други ще могат да подават искане към УниКредит Булбанк за инсталиране на ПОС терминали. Услугата включва предлагане и инсталиране на ПОС терминали на бюджетни предприятия и обработване от страна на банката на плащания с банкови карти на дължими собствени приходи (данъчни и неданъчни).

 Картодържателите ще са освободени от всички такси и комисионни  за извършване на плащания на ПОС терминалите към държавните институции. Изключение ще има само за притежателите на дебитни карти Maestro, като УниКредит Булбанк подготвя системата си, така че в най-скоро време и те да бъдат освободени от такси при плащанията. Освен това самите учреждения също не дължат комисионна на УниКредит Булбанк за приети плащания на ПОС. Картите, с които могат да се правят този вид разплащания, са Maestro, БОРИКА, Visa, Visa Electron, V Pay и MasterCard.

 Ценовите условия на услугата са договорени чрез рамковия договор с Министерство на финансите, като разплащанията с банката ще стават на месечна база. Финансовото ведомство ще заплаща по 0.55 лв. без ДДС за една транзакция и по 25 лв. без ДДС на месец за ползване на едно ПОС терминално устройство.

 

 

 

 реклама