Банка Пиреос със стипендии и награди за отличници

Банка Пиреос България ще връчи стипендии и награди на студентите от специалност Новогръцка филология към Софийския университет
по статията работи: Петя Бързилска
Банка Пиреос със стипендии и награди за отличници
Снимка: sxc.hu

Банка Пиреос България по традиция ще връчи стипендии и награди на студентите от специалност Новогръцка филология към Софийския университет с най-високи академични резултати от предишната година.

Банката ще покрие таксата за обучение за академична година 2012/2013 на студентите Асен Андонов, Наталия Николова и Петра-Мария Илиева и ще насърчи второкурсниците Асен Андонов, Деница Григорова и Десислава Цончева да се стремят към повече знания с награда – екземпляр от "Речник на новогръцкия език”.

Банка Пиреос България вече четвърта година подкрепя отличниците на Софийски университет, като за стипендии могат да се борят всички студенти от специалността Новогръцка филология, завършили успешно първи, втори или трети курс, а за награди – успешно завършилите първокурсници в същата дисциплина. Всяка година банката предоставя по три стипендии и награди.

За Банка  Пиреос България:

Банка Пиреос България, част от финансова група Пиреос, е една от най-динамично развиващите се финансови институции в България. Тя е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари и лизинг. В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Банка Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната. Тя разполага с клонова мрежа от 83 клона в цялата страна и към 31.07.2012 г. притежава активи в размер на 1,60 милиарда евро.

За  Финансова Група Пиреос:

Финансова група Пиреос е  динамично развиваща се гръцка финансова  организация със специфично ноу-хау  в областите, свързани с банкиране  на дребно, малки и средни предприятия, лизинг, капиталови пазари. Финансова Група Пиреос комбинира бизнес развитие и социална отговорност като подкрепя систематично и поставя специален акцент върху дейностите, свързани със социалната, културна и околна среда. Финансова Група Пиреос има силно международно присъствие, фокусирано в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие, но също и във финансови центрове като Лондон и Ню Йорк. В края на декември 2011г. общите й активи достигат 49.4 милиарда евро с клонова мрежа от 797 клона в Гърция, Кипър, Египет, Албания, България, Румъния, Сърбия, Украйна, Великобритания и САЩ.

 реклама