Банка ДСК подкрепя SOS детски селища България

Банка ДСК със специална дарителска платформа в ДСК Директ в подкрепа на SOS детски селища България
по статията работи: Георги Георгиев
Банка ДСК подкрепя SOS детски селища България
Снимка: Банка ДСК

За четвърта поредна година Банка ДСК продължава дългосрочната си подкрепа към SOS Детски селища България. Следвайки принципите на корпоративната социална отговорност, Банка ДСК се стреми да приобщи и клиентите си към благородната мисия да помогнем на децата да сбъднат мечтите си.

Тази година Банка ДСК създаде специална дарителска платформа в платформата си за интернет банкиране ДСК Директ. Целта на проекта е да се предостави възможност на граждани и бизнес клиенти бързо и лесно да и извършват дарения, подкрепяйки различи каузи и инициативи на децата от SOS Детски селища България. Новата функционалност предлага на клиентите достъпна и облекчена процедура при обработване на трансакциите, включително и освобождаване от такса. В момента потребителите на ДСК Директ имат възможност да се присъединят към две от благородни инициативи на SOS Детски селища България: "Клуб SOS Приятел” и "Бъдеще и за тях”.

В края на 2010 година Банка ДСК стана SOS златен корпоративен семеен спонсор, поемайки траен ангажимент да се грижи за две семейства, в които растат 11 деца, лишени от подкрепата на родителите си - по едно в SOS детските селища в Трявна и в Дрен.

Семействата, които Банкa ДСК "осинови”, са специални за SOS Детски селища България – това са SOS семейства, в които за децата се грижат SOS семейни двойки. Помощта на Банката е насочена към осигуряването на средства за храна, облекло, обувки, учебни пособия, почистващи и перилни препарати, играчки и медикаменти на децата.

Подкрепата на Банкa ДСК като SOS корпоративен семеен спонсор не се изразява единствено във финансовото подпомагане. В рамките на спонсорството се проведоха редица инициативи, които дадоха възможност на Банката и нейните служители да изградят позитивна връзка с децата, ставайки съпричастни към нуждите им, към проблемите на тяхното развитие и израстване, за да могат да изживеят пълноценно детството си и да имат шанс за успешно бъдеще.

 реклама