Банка ДСК е "Най-добра банка в България за 2014 г."  според специализираното британско списание Юромъни

Фокусът при избора на победителите в отделните категории е лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара
по статията работи: Данаил Казаков
Банка ДСК е "Най-добра банка в България за 2014 г."  според специализираното британско списание Юромъни

Банка ДСК бе обявена за "Най-добра банка в България за 2014 г."  във високоавторитетния конкурс "Награди за отлични постижения 2014”, организиран от специализираното британско списание Юромъни.

Отличието се присъжда след експертна оценка на различни ключови фактори, като клонова мрежа, клиентска база, обхват на предлаганите банкови продукти и услуги, финансови показатели, технологични нововъведения, корпоративна социална отговорност и др. Фокусът при избора на победителите в отделните категории е лидерство, иновации и сериозно влияние върху пазара.

"Конкуренцията тази година беше изключително оспорвана, може би най-оспорваната от началото на глобалната финасова криза насам", заяви редакторът на Юромъни Клайв Хауърд на официалната церемония по връчването на наградите, състояла се в Лондон на 10 юли. "Банките все повече адаптират техните бизнес модели към новата пазарна и регулаторна среда. Ключово място в бъдещето на банкирането ще заема това, което банките правят, но също толкова важно ще бъде и това, което те не правят, и отличените от нас банки в голямата си част са взели важни стратегически решения в тази посока. Най-успешните тази година ясно са дефинирали основните си силни страни и са изградили бизнеса си върху тях."

Наградите за отлични постижения на Юромъни обхващат повече от двадесет продуктови категории и отличават най-добрите банки в почти сто страни в света.

Изданието отличи Банка ДСК и през миналата година, определяйки я като "Най-добра банка в България за 2013 г."

 реклама