Банка OTP Унгария ще предложи първия дигитален портфейл в Европа с интегриран приложно-програмен интерфейс MasterPass™

Приложението за плащане от разстояние OTPay е готово за употреба
по статията работи: Данаил Казаков
Банка OTP Унгария ще предложи първия дигитален портфейл в Европа с интегриран приложно-програмен интерфейс MasterPass™
Снимка: MasterCard

Днес на Световния мобилен конгрес MasterCard (NYSE:MA) и Банка OTP Унгария представиха OTPay – първият дигитален портфейл в Европа, който ще използва приложно-програмния интерфейс MasterPass™. Приложението, което е създадено специално за нуждите на клиентите на OTPay, прави използването на разплащателни карти онлайн по-лесно и по-удобно за картодържателите. OTPay ще предложи на клиентите нов начин за плащане в интернет, както и възможност да създадат опции за плащане на сметки, предплатено захранване на акаунти и трансакции лице в лице.

Мобилното приложение OTPay ще бъде на разположение за сваляне от интернет не само на клиентите на Банка OTP, но и на клиентите на други банки. Приложението ще позволи на картодържателите да пазаруват и плащат при над 30,000 търговци по света, които приемат MasterPass™. Приложението е разработено от Cellum – унгарската група от компании, която предоставя решения за мобилни плащания с нивото на сигурност на банковите институции. Тя е и разработчик на решението MasterCard® Mobile, което е на пазара от повече от две години.

"От много години насам Банка OTP е лидер при приемането на нови технологии от разплащателната индустрия", каза Пейтер Форой, управляващ директор, дирекция "Електронно банкиране", Банка OTP. "Скоро забелязахме, че има все по-голямо търсене на мобилни решения, които предоставят не само високо ниво на удобство и сигурност за клиентите, но и могат да приемат карти от различни структури и дори функции. Това са основните причини, поради които решихме да използваме глобалната дигитална платформа на MasterCard, тъй като MasterPass™ предлага на нашите клиенти възможности за пазаруване в цял свят."

След като потребителите свалят от интернет приложението OTPay, те могат да регистрират няколко разплащателни карти на него, включително MasterCard, Maestro и други брандове за плащане. Картодържателите могат да използват мобилното си устройство, за да управляват трансакциите. При финализиране на покупките данните от картата се предоставят автоматично, като може да се избере и друга информация, напр. адрес за доставка. След това картодържателят се насочва обратно към интернет страницата на търговеца, за да направи своята поръчка. Потвърждението на плащането ще се получава автоматично.

Ендре Июс, мениджър за Унгария и Словения, MasterCard, каза: "Много сме горди, че Банка OTP – най-голямата банка за банкиране на дребно в Унгария, реши да интегрира MasterPass™ като основна глобална платформа в своето приложение за мобилни плащания от разстояние. Това е едно стратегическо решение от страна на банката, докато търсеше продукт с най-голям потенциал за използване в бъдеще."

Ще намерите всички новини на MasterCard от Световния мобилен конгрес в нашия Digital Press Kit и можете да ни следите на @MasterCardNews, за да се включите в разговора.

За MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания. Тя работи с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързва потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Следвайте ни в Twitter @MasterCardNews, присъединете се към разговора в блога Cashless Pioneers Blog и се абонирайте за Engagement Bureau, за дa получавате последните новини.

 реклама