БФБ-София с нови членове на Съвета на директорите

Общото събрание на акционерите прекрати предсрочно мандата и освободи от длъжност досегашните членове на Съвета на директорите Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български
по статията работи: Данаил Казаков
БФБ-София с нови членове на Съвета на директорите

На свое извънредно заседание днес Общото събрание на Българска фондова борса-София избра трима нови членове на Съвета на директорите. Това са: Гергана Беремска-Караджова, Иван Кутлов и Димо Спасов. Изборът на нови членове трябва да бъде одобрен от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор съгласно Закона за пазарите на финансови инструменти и чл. 31, ал. 3 от Устава на Борсата.

Общото събрание на акционерите прекрати предсрочно мандата и освободи от длъжност досегашните членове на Съвета на директорите Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български.

Иван Такев остава изпълнителен директор на БФБ-София. Той и Любомир Бояджиев запазват местата си в Съвета на директорите на Борсата.

Членовете на новия Съвет на директорите избраха Димо Спасов за свой председател и Гергана Беремска-Караджова за заместник-председател.

За БФБ

Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови.

 реклама