Асоциация Банка на годината обявява старт на гласуването за "Банка на клиента"

Tази година, за втори път класацията има 8 категории
по статията работи: Данаил Казаков
Асоциация Банка на годината обявява старт на гласуването за "Банка на клиента"

Асоциация Банка на Годината, която традиционно връчва вече две десетилетия банковите награди в България, стартира гласуването за определяне "Банка на клиента" за всички клиенти, партньори и служители на банките на своята страница www.bankoftheyеar.bg и на уеб страниците на медийните партньори на събитието. "Банка на клиента” се определя от потребителите, докато в останалите категории на конкурса победителите се излъчват на базата на проучвания и финансови резултати, направени от експерти във финансовия сектор, припомни председателят на Асоциация Банка на годината Валентин Панайотов. Гласуването ще продължи до 12 ч. вечерта на 30-ти юни. Гала церемонията за обявяване на носителя на голямата награда Банка на годината и победителите в отделните категории ще бъде на 1-ви юли.

За втори път тази година класацията вече има 8 категории, след като през 2013 г. към основните Банка на клиента, Пазарен дял, Динамика и Развитие, Чуждестранен Банков клон, Ефективност, Банка на "Тайния Клиент", големия приз Банка на годината, се добави наградата "Най-добър банков бранд”.

Наградите "Банка на годината" в различните категории са се превърнали в символ на успех и доказателство за стабилността както за банковите институции, така и за техните клиенти. "През годините престижната класация се развива заедно с банковия пазар. През тази година няма да включваме нови категории, но ще наблюдаваме отражението на промените в банковото законодателство върху финансовите институции в страната и ще ги отразим в оценките си за сектора през 2014 г.”, прогнозира Валентин Панайотов.

За наградите "Банка на Годината"

Наградите са учредени през 1992 г. и за своята двадесетгодишна история критериите са се променяли и усъвършенствали заедно с развитието на банковата система в България. Голямата награда е печелена през годините от Банка за земеделски кредит, Пощенска банка, Булбанк, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, Банка ДСК, Обединена българска банка, УниКредит Булбанк, Сосиете Женерал Експрес Банк.

Събитието се организира от Асоциация Банка на годината, чиито учредители са доказани професионалисти като финансовият експерт Андрей Пръмов, партньорът в Делойт България - Силвия Пенева, партньорът в Мур Стивънс България - Стефан Ненов, създателят на призовете Банка на годината и собственик на търговската марка, многогодишен издател на в. Пари - Валентин Панайотов, известният специалист по публични комуникации Максим Бехар и др.

 реклама