Асен Ягодин заема поста изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка

Той поема ресор „Корпоративно банкиране и финансови пазари“
по статията работи: Мария Стоянова
Асен Ягодин заема поста изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка
Снимка: Пощенска банка

Асен Ягодин поема позицията изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка с ресор "Корпоративно банкиране и финансови пазари".

"Радвам се да посрещна в екипа на Пощенска банка професионалист с доказани качества като г-н Ягодин. За нас е от голямо значение да предлагаме на клиентите си не само иновативни финансови решения на най-високо ниво, но и професионална консултация, която именно екипът експерти, ръководен от него, ще осигури за големите ни корпоративни клиенти", коментира г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка. 

От 2011 г. до 2013 г. Асен Ягодин е заемал поста главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие. Кариерата му започва в софийски клон на Пощенска банка, след което преминава в Централно управление като дилър в управление "Паричен и капиталов пазар". През 1999 г. заема позицията началник управление "Ликвидност", а през 2001 г. е избран за член на Съвета на директорите на финансовата институция. От 2004 г. до 2011 г.

Асен Ягодин е бил и неин изпълнителен директор. Ягодин притежава магистърски степени по "Финанси" (1992 г.) от Университета за национално и световно стопанство и по "Бизнес Администрация" (2005 г.) от Американския университет в България. В периода 1994 г. - 2001 г. придобива допълнителен професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерството на финансите на Люксембург.

Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Пощенска банка е Петя Димитрова. В УС влизат и Димитър Шумаров, който е изпълнителен директор и главен финансов директор и Йордан Суванджиев, който е главен директор "Управление на риска". С назначаването на Асен Ягодин на вакантната до момента позиция мениджърският екип на финансовата институция е попълнен и не се очакват повече промени в управленския състав.

 реклама