Андрю Морис: Ще доведем инвеститори в Северозападна България

Кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов инициира среща с международна инвеститорска компания, за да обсъдят възможностите за развитие в региона
по статията работи: biznews.bg
Андрю Морис: Ще доведем инвеститори в Северозападна България

The Blueprint е компания, създадена преди две години с цел подпомагане първоначалната дейност на чуждестранни компании, желаещи да започнат бизнес в България, основно в технологичния сектор. Неин основател е Андрю Морис, който има огромен опит в областта на инвестициите като съосновател и главен оперативен директор на CalErin Group – компания, подпомагаща инвестиционното планиране на различни пазари, както и управляващ съдружник в CG Partners, която се занимава с нововъзникващи пазари. Работил на 5 континента и в повече от 35 държави, Андрю Морис е правилният човек, който да консултира един чуждестранен инвеститор, желаещ да вложи капитала си в българската икономика.

Каузата на The Blueprint да развива и подпомага чуждестранните инвестиции в България се развива все по-добре и по-добре. След установяването на редица успешни партньорства с различни държавни и частни структури в страната, за първи път компанията беше поканена с конкретни предложения за инвестиции от общинския съветник в Червен бряг Йотко Цветомилов. Управителят на The Blueprint България Андрю Морис с удоволствие откликна и посети града.

Червен бряг е едно от населените места в Северозападна България, за които от години бюджетните средства не достигат, младите хора бягат, а тези в нетрудоспособна възраст са все повече. Общината може да предложи на потенциалните инвеститори няколко обекта с особено социално значение, които свидетелстват не само за историята и туристическата ценност на региона, но и за възможното развитие на сериозен бизнес с тенденция за износ. Сред тези обекти е все още незавършеният 4-ти корпус на МБАЛ Червен бряг ЕООД, бившият военен завод "Бета", както и някои от природните забележителности на с. Реселец.

Андрю Морис остана повече от впечатлен от видяното и не скри радостта си от това, че само в рамките на една община съществуват няколко различни по същество проекта за инвестиция. Като представител на фирма, създадена да подпомага нови и предприемчиви технологични компании на пазара, той оценява много високо потенциала на региона. По проекта за изграждането на още един корпус на многопрофилната болница в града, г-н Морис е говорил и с кмета на общината: "Разговаряхме за възможностите по проекта, свързан с болницата. Евентуално обсъждането ще продължим на следващ етап, за да видим какви възможности се разкриват."

В интервю за местния вестник Червенобрежка Трибуна, Андрю Морис сподели какви са според него възможностите за инвестиции в община Червен бряг: "Всеки проект изисква различни инвестиции. Отговорът на въпроса в този смисъл е -средствата трябва да бъдат точно толкова, колкото е необходимо, за да бъде завършен един проект. Успехът на тези преговори зависи от комуникацията на нас с колегите, потенциалните инвеститори, с визията да се успее в този конкретен проект. Мога да кажа за инвеститорите, с които работя в целия свят - винаги подхождаме по този начин за всяка една инвестиция." 

Път за развитие на Северозапада има – убеден е г-н Морис. Според него е нужно само да се работи упорито в тази насока. Община Червен бряг със сигурност има потенциал да привлече чуждестранни инвеститори, а шансовете за работа гарантират и необходимата мотивация за това градът да задържи родените там млади хора, осигурявайки им търсения стандарт на живот.

 реклама