Андреа Казини получи високо отличие за развитието на българо-италианските отношения

Отличията на Ордена „Звезда на Италия”, връчени на г-н Казини и г-н Андреони, са първите отличия, връчени в България след влизане в сила на реформата за ордена
по статията работи: Лиляна Бончева
Андреа Казини получи високо отличие за развитието на българо-италианските отношения
Снимка: УниКредит

Андреа Казини, Заместник-председател на Управителния съвет и Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк, беше награден с високо италианско отличие.

С Постановление на Президента на Република Италия Джорджо Наполитано г-н Казини беше обявен за Кавалер на Ордена "Звезда на Италия”.

Званието се връчва на Андреа Казини за заслугите му в развитието на отношенията между България и Италия. Почетното звание, с което го отличи Президента на Република Италия, му беше връчено от Н. Пр. Стефано Бенацо, Посланик на Италия в България на приема в Посолството на 1 юни 2012 г. по случай Националния празник на Република Италия.

Високото звание Кавалер на Ордена "Звезда на Италия” беше връчено и на Алдо Андреони, Директор на Дирекция "Международни и мултинационални клиенти” на УниКредит Булбанк.

Орденът "Звезда на солидарността” се връчва на италиански и чуждестранни граждани, които имат особени заслуги в чужбина за подпомагане на отношенията на приятелство и сътрудничество между Италия и страната, в която работят, и за насърчаване на връзките с Италия.

Отличията на Ордена "Звезда на Италия”, връчени на г-н Казини и г-н Андреони, са първите отличия, връчени в България след влизане в сила на реформата за ордена.

Президент на Ордена е Президентът на Република Италия. Орденът се управлява от Съвет, съставен от Президент и четири члена. Президент на Съвета на Ордена е Министърът на външните работи. Отличията на Ордена «Звезда на Италия» се връчват чрез Постановление на Президента на Републиката по предложение на Министерството на външните работи, след изслушване на мнението на Съвета.

 реклама