Алтерко Роботикс спечели наградата на БАИТ в категория „Мобилни решения“

Церемонията по награждаване на победителите на Наградите на Българската асоциация на информационните технологии (БАИТ) се проведе вчера в Интерпред
по статията работи: biznews.bg
Алтерко Роботикс спечели наградата на БАИТ в категория „Мобилни решения“

 Алтерко Роботикс е един от големите победители на Годишните награди на БАИТ. Проектът Shelly за автоматизация на дома на компанията й донесе първа награда в категорията "Мобилни решения". Общо 14 компании бяха подали кандидатурите си в тази категория, като на финала Алтерко Роботикс успя да пребори оспорваната конкуренция на Мусала Софт и Тикий Мобайл Солюшънс.

Церемонията по награждаване на победителите на Наградите на Българската асоциация на информационните технологии (БАИТ) се проведе вчера в Интерпред и бе под патронажа Президента на Република България Румен Радев и с участието на вицепрезидента Илияна Йотова.

"Tази награда е огромно признание за нас, за целия екип на Алтерко Роботикс, признание за всички часове неуморен труд. Благодаря на Българската асоциация на информационните технологии за подкрепата. Ние винаги сме се стремели да създаваме качествени смарт продукти, които да улесняват ежедневието на потребителя, но и да са на достъпни цени. Радваме се, че това се оценява високо", заяви Александър Балкански, оперативен директор на Алтерко АД, при получаването на отличието.

Това бе 6-ото издание на Наградите на БАИТ, които имат за цел да отдадат дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през годината за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Отличеният проект Shelly

Shelly e продуктова линия за автоматизация на жилища, сгради и производства. Shelly компонентите дават възможност през смартфон чрез безплатното мобилно приложение Shelly Cloud да контролирате осветлението, електроуредите, машините и инсталациите, където и да се намирате, както и да следите консумацията на ток, влажността на въздуха, температурата, какво се случва в дома ви и др.

Всичко това може да направите и само като подадете гласова команда, защото продуктите Shelly са съвместими с гласовите асистенти Amazon Echo и Google Home., т.е. закупувайки Shelly + гласов асистент, вие спокойно ще можете да кажете "Изгаси осветлението" или "Включи печката" и Shelly ще го изпълни.

Shelly има приложение както за готови сгради, така и за ново строителство. Например, за инвеститорите и строителите това означава, че, доверявайки се на Shelly, ще могат да предложат на бъдещите собственици умен апартамент. С разход, сравним с цената на един квадратен метър, собствениците ще могат да спестяват до 30% от консумацията на електроенергия и да повишат комфорта си на живот.

За предприятията Shelly дава предимството за дистанционен мониторинг и управление на всякакви ел. уреди и системи. Така Shelly помага за създаване на нови бизнес практики в посока повишена ефективност и по-добър контрол на риска.

Продуктовата линия Shelly към момента включва: 
- Wi-Fi релета, подходящи както за готови къщи, така и за нови сгради, които служат за управление през смартфон на ел. уреди, контакти, осветление, двупосочни електромотори, а в допълнение всяко едно от тях позволява следене на електроконсумацията в реално време;
- Wi-Fi димер, който може да бъде монтиран без никаква промяна в съществуваща ел. инсталация;
- мултисензор, който засича движение, температура, влажност и осветеност и изпраща информацията през Wi-Fi на смартфона;

- камера, позволяваща на собственика във всеки момент да види какво се случва в дома/офиса и която при засечено движение автоматично изпраща запис на телефона. 

 реклама