Александър Отто е новият европейски председател на ICSC

ICSC е главната глобална търговска асоциация на индустрията в областта на търговските центрове
по статията работи: Елица Елефтерова
Александър Отто е новият европейски председател на ICSC
Снимка: ICSC

Александър Отто, главен изпълнителен директор на ЕЦЕ, бе обявен за Председател на Европейския консултативен съвет на Международния съвет на търговските центрове (ICSC). ICSC е главната глобална търговска асоциация на индустрията в областта на търговските центрове. 

Александър Отто, един от най-добрите професионалисти в Европа в областта на недвижимите имоти, наследява на този пост Маркус Уайлд, Главен изпълнителен директор на Европейски търговски центрове SES Spar, който ръководи организацията успешно в продължение на три години в икономическа среда, изпълнена с най-големите предизвикателства в историята на тази индустрия.

Александър Отто: "Очаквам с нетърпение това предизвикателство и имам голямата чест да наследя г-н Маркус Уайлд, който свърши великолепна работа като председател на ICSC за Европа през последните три години."

Отто определи следните основни цели на ICSC за следващите години: "Необходимо е да продължим своите усилия да превърнем ICSC в една истинска международна платформа, за да посрещнем нуждите на глобализирана индустрия. Прозрачността става все по-важна и по-важна. Ето защо, определянето на стандартите за търговските центрове и събирането и публикуването на данни относно Европейската индустрия на търговските центрове трябва да бъде във фокуса на проучванията на ICSC. И накрая, но не на последно място, от съществено значение за организацията е да се говори на "един глас" и да засилим сътрудничеството си с ЕС."

След близо 12 години на кормилото на ЕЦЕ, Александер Отто изгради компанията като една от най-успешните в Европа в областта на бизнеса с недвижими имоти, която продължава да расте независимо от глобалната финансова суматоха. В апогея на кризата компанията не само изпълняваше своите финансови задължения, но също така започна нови инвестиции и строителни проекти за около един милиард евро.

Майк Кърчевал, Президент на ICSC и главен изпълнителен директор, приветства новия председател. Той каза: "Изразяваме задоволство, че Александер Отто поема председателството на ICSC в Европа. Членовете ще имат голяма полза от неговите несравними знания, които ще надградят върху постиженията на Маркус Уайлд, докато ICSC разширява своята дейност в Европа и в глобален аспект."

Маркус Уайлд добави: "Начинът, по който използваме технологията и естеството на знанията като цяло се изменят, но създаването на мрежи остава ключов елемент от уравнението. Различни хора използват технологията, за да правят нови и истински вълнуващи неща. И свързването на хората в мрежа подпомага техния контакт с производителността, техния контакт с иновациите и, което е най-важно, контакта между тях самите. Аз съм сигурен, че динамичното ръководство и страстта в работата на Александер Отто ще успеят да създадат светло и напредничаво бъдеще на свързването в мрежа на ICSC и неговите членове."

 реклама